Jarabo s'envolta d'uns 40 càrrecs de Podem per exigir la dimissió de Huertas i Seijas

El secretari general assegura sentir-se "acompanyat" per continuar liderant la formació

"Hem de passar del 'Luis, sigues fort' a l''ens sap greu, Huertas i Seijas, hem fet el que tocava'". El secretari general de Podem a les Balears, Alberto Jarabo, s'ha envoltat aquest dilluns de més de 40 membres de la seva formació per exigir a les diputades expulsades del grup parlamentari, Montse Seijas i Xelo Huertas, que "tornin els escons a la gent" per evitar que "els vots i la il·lusió siguin utilitzats pel PP".

Durant una roda de premsa en què Jarabo ha volgut fer una demostració de força per negar que el seu lideratge estigui en qüestió, el secretari general de Podem ha assegurat que "és en hores difícils quan es coneix un partit" i ha agraït que, en el cas de la formació dels cercles, "l'ètica estigui per damunt del debat de les idees" i que tants de càrrecs públics i orgànics hagin assistit a la seu del partit "per dir que, amb ètica, Podem", la mateixa etiqueta que han utilitzat durant el dia a Twitter per demanar les actes de les diputades.

També ha assegurat sentir-se "acompanyat" per continuar sent el secretari general, tot i les veus crítiques que durant les darreres setmanes han qüestionat la seva figura al capdavant de la formació i l'han acusat de purgar els membres de Podem que l'acusaven de no acatar les decisions del Consell Ciutadà Autonòmic.

Qui no ha assistit a la roda de premsa i, de fet, s'ha abstingut durant la votació d'aquest dilluns dematí que havia d'expulsar definitivament Seijas i Huertas és el diputat Salvador Aguilera. La formació, ha afirmat Jarabo, "encara no ha valorat" si aquest sentit del vot tindrà conseqüències per al diputat, però sí que ha considerat que "s'ha de respectar i valorar què significa aquesta abstenció".

Per Jarabo, "els òrgans democràtics s'han sabut defensar de qui ha volgut segrestar els vots del 24 de maig del 2015" i, davant les preguntes sobre la dissolució de la comissió de garanties democràtiques després de la publicació d'un xantatge per part del seu secretari jurídic a una militant, el líder de Podem ha reconegut "cert marge de laxitud" en les actuacions d'aquest òrgan. "Els inicis d'un partit són complicats i, si algú s'ha aprofitat d'aquest marge, ara és el moment de tancar esquerdes", ha afirmat.

Sobre quin membre del grup parlamentari assumirà a partir d'ara la presidència de la Cambra, el secretari general ha assegurat que encara no s'ha decidit, però ja no ha deixat tan clar el requisit que en un primer moment va fixar MÉS: que fos una dona. Així, totes les opcions estan obertes. Així mateix, Jarabo ha afirmat creure que "no hi haurà problema" amb el PSIB pel càrrec, però que sí que es poden xerrar, tant amb els socialistes com amb MÉS, "els detalls sobre com gestionar la presidència".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF