Jaime Martínez no serà candidat a la presidència del PP

L'exbatle de Montuïri, Jaume Bauçà, podria encapçalar la candidatura 'crítica'

L'exconseller de Turisme Jaime Martínez no presentarà candidatura al congrés autonòmic del PP, que s'ha de dur a terme entre els propers 25 i 26 de març. Així ho ha comunicat, aquest dimarts, al president del partit, Miquel Vidal, segons han confirmat fonts de la formació.

Martínez hauria llançat la tovallola perquè es troba imputat en la causa oberta per la compra de l'hotel Rocamar, la legislatura passada. Tot i que mai no havia anunciat oficialment la intenció de presentar-s'hi, en els darrers mesos havia organitzat diverses trobades amb afiliats per explicar el projecte de l'anomenat 'sector crític' que pensa plantar cara al futurible candidat oficialista, Biel Company.

Amb Martínez fora de joc, qui té més possibilitats de ser el rival de Company és el batle de Montuïri, Jaume Bauçà, tal com admeten des del partit. En declaracions a l'ARA Balears, però, Bauçà no ha volgut confirmar si té la intenció de ser el candidat, si bé ha afirmat que "el grup que tenim continua fent feina i ja veurem què passa a l'hora de presentar-se". Respecte de la renúncia de Martínez, s'ha limitat a dir que "Jaume té la situació que té i nosaltres continuem fent feina". "Ja veurem fins on arribam", ha conclòs.

Fins ara, l'únic membre del partit que ha anunciat formalment la intenció de presentar-se ha estat el senador José Ramón Bauzá. No és previsible que ningú més ho faci fins, com a mínim, dia 12 de febrer, quan hagi finalitzat el Congrés nacional del partit.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF