Ja hi ha data: a partir del 29 de desembre el túnel de Sóller serà gratuït

El cost del rescat serà finalment de 16,29 milions d'euros 

Ja hi ha data: el 29 de desembre. "Les barreres s'aixecaran, per sempre, el dia 29 de desembre a les 00 h (la nit del 28 al 29)", ha dit el Consell de Mallorca en un comunicat. Així doncs, el túnel de Sóller serà gratuït abans d'acabar l'any i el cost final del rescat, que també es materialitzarà el dia 29, serà de 16,29 milions d'euros.

Segons que ha informat el Consell aquest dilluns, "el cost del rescat s'ha hagut de tornar a calcular perquè el càlcul dels 17,4 milions era del dia 1 de setembre d'enguany". Així, el cost amb la nova data descendeix gairebé un milió d'euros. El passat divendres, durant el ple, el Consell va aprovar una altra vegada l'acord de rescat amb el cost modificat. 

Arran del fet que el dijous passat va arribar la decisió judicial que anul·lava la suspensió cautelar, ara "es duen a terme una sèrie de tràmits administratius que conclouran amb l'aixecada de barreres divendres de la setmana que ve". Així doncs, es tramitarà el pagament a l'empresa i el dia 28 de desembre el personal tècnic del Consell durà a terme l'acta de recepció de les instal·lacions. 

Aquell mateix dia quan també es formalitzarà el contracte nou de manteniment dels túnels de Sóller i sa Mola. Aquest contracte ja va ser adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) CITELUM-COMSA el passat mes d’agost, tot i que es va haver d’aturar amb la suspensió cautelar del rescat.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF