TRIBUNALS

Demanen que investiguin la Guàrdia Civil pel cas de la dona assassinada a Pollença

El Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca haurà de decidir si hi ha indicis d'omissió del deure de perseguir delictes per part dels agents

El Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca haurà de decidir si obre una investigació per l'actuació de la Guàrdia Civil en el cas de la dona assassinada per la seva parella sentimental al Port de Pollença, el passat diumenge 29 de maig. La jutgessa que porta el cas ha deduït testimoni dels fets ocorreguts hores abans en el quarter de la Guàrdia Civil de Pollença al Jutjat d'Instrucció número 1, que es trobava de guàrdia aquell dia, perquè determini si hi ha indicis d'una falta d'omissió del deure de perseguir delictes per part d'autoritat o funcionari, incomplint així l'obligació del seu càrrec prevista en el Codi Penal.

Sembla ser que la víctima va anar al quarter de la Guàrdia Civil unes hores abans del crim. Per això, el que potser s'investigarà en paral·lel a la mort de la dona, serà l'actuació dels agents que van atendre la víctima en el quarter. 

A més, la jutgessa d'instrucció número 2 d'Inca que investiga l'assassinat –perquè és qui té les competències en violència sobre la dona–, també ha remès al Jutjat la desaparició d'efectes personals de l'acusat, en concret un sobre amb doblers i documentació personal, perquè s'investigui si es va produir un robatori.

Mentre l'acusat es troba en presó provisional investigat per assassinat, tal com decidí la jutgessa del cas, el Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca encara no ha pres cap decisió en relació amb l'actuació de la Guàrdia Civil i el presumpte robatori que patí l'acusat.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF