Publicitat
Publicitat

Inca tindrà un nou hospital l'any 2019

Aquest nou centre, finançat per l'hospital Sant Joan de Déu de Palma, disposarà de 80 llits d’hospitalització, dos gimnasos de rehabilitació, dos quiròfans, un hospital de dia, consultes externes i una unitat de diagnòstic per la imatge

L' hospital Sant Joan de Déu de Palma invertirà 11 milions d'euros en la construcció d'un nou centre hospitalari a Inca que disposarà de 80 llits d’hospitalització, dos gimnasos de rehabilitació, dos quiròfans, un hospital de dia, consultes externes i una unitat de diagnòstic per la imatge. L’equip directiu del centre ha mostrat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i a la consellera de Salut, Patricia Gómez, el projecte del futur hospital durant una visita aquest dimecres a les instal·lacions de l’hospital a Palma.

El futur hospital, que es preveu que obri les portes a principis del 2019, facilitarà l’accés a la cartera de serveis de Sant Joan de Déu als pacients de la zona de Tramuntana i contribuirà a reforçar l’estratègia d’atenció a persones amb malalties cròniques que impulsa la Conselleria de Salut. En aquest sentit, Armengol  ha valorat la iniciativa dient “que suposa una molt bona notícia per l’ampliació de serveis a Inca i la zona del Raiguer, on és necessari crear places, dins l’estratègia d’atenció a la cronicitat, a causa del previsible envelliment de la població”.

Així mateix, Armengol ha destacat la importància transcendental que té aquest centre dins “l’estratègia d’atenció a persones amb malalties cròniques que impulsa la Conselleria de Salut” i en la promoció de “l’autonomia de les persones, a través de la magnífica feina que s’està duent a terme a la Unitat d’atenció integral als lesionats medul·lars de les Balears”.

Durant la visita, el director gerent del centre, Joan Carulla, ha explicat les característiques físiques i funcionals del futur equipament. Així, quant a la cartera de serveis, l’àrea d’hospitalització, que oferirà atenció geriàtrica, de neurorehabilitació i cures especials i pal·liatives, disposarà de 80 llits repartits en 44 habitacions, de les quals un mínim de vuit seran individuals. Per altra banda, l’atenció en règim ambulatori inclourà el servei d’hospital de dia geriàtric i de rehabilitació funcional amb 20 places; consultes de geriatria, traumatologia i rehabilitació i la interconsulta —presencial o no— amb altres especialistes del mateix centre, amb facultatius d’Atenció Primària i amb personal d’infermeria gestor de casos, tant de Primària com de l’Hospital d’Inca. Igualment, aquesta nova infraestructura disposarà d’una unitat de rehabilitació ambulatòria i domiciliària amb serveis de teràpia ocupacional, fisioteràpia, logopèdia i neuropsicologia. Finalment, la cartera del centre inclourà serveis de cirurgia, farmàcia, radiodiagnòstic, laboratori, dietètica i nutrició i de teleassistència per facilitar la transició al domicili. Així mateix, albergarà una escola de formació de pacients actius i cuidadors.

L’hospital Sant Joan de Déu de Palma, amb més de 60 anys de presència a Mallorca, és un centre de referència a les Illes per a l’ atenció als pacients de neurorehabilitació, i disposa de l'única unitat d’atenció integral als lesionats medul·lars de les Illes Balears. D’aquesta manera contribueix notablement a la millora de la qualitat de vida d’aquests pacients i evita que s’hagin de desplaçar a altres centres de la Península a fer la seva convalescència i rehabilitació, així com les revisions anuals imprescindibles en aquests casos. L’hospital Sant Joan de Déu de Palma complementa la seva activitat en les àrees de geriatria, traumatologia i cirurgia ortopèdica i traumatològica i cures pal·liatives i especials.