Publicitat
Publicitat

Les claus

Herència de l’urbanisme desbocat

Pioner

Sant Antoni va ser un municipi pioner en el turisme a l’illa d’Eivissa. En la dècada dels 50, al centre del poble es va plantar la llavor de la indústria turística que va créixer als anys 60 i 70. Sant Antoni de Portmany va patir tots els mals de l’urbanisme forassenyat dels anys del franquisme, de la política del ‘tot val’ i de la barreja de les zones residencials i d’oci, que ha provocat una desertització del centre del poble.

Concurs d’idees

L’Ajuntament de la població ha convocat un ‘concurs d’idees’ amb l’objectiu que equips d’urbanistes i arquitectes ofereixin propostes sobre com regenerar Sant Antoni de Portmany i quines reformes en profunditat s’haurien d’escometre per canviar la situació. L’oposició ha criticat que, durant la legislatura anterior, ja es parlava d’aquest concurs d’idees, i ha lamentat que l’actual equip de govern no tingui cap idea pròpia.

Empresaris

Les dues principals queixes dels empresaris locals són la inseguretat ciutadana i la deficient gestió de la neteja, i fins i tot han ofert a l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany pagar de la seva butxaca vigilància jurada i peons de neteja. No obstant això, els empresaris també són objecte de crítiques i se’ls acusa d’acomodar-se als diners fàcils que obtenen d’una clientela fàcil i poc exigent i de no fer res per canviar el model turístic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF