El Govern reclama a Madrid una reunió per debatre sobre la LOMQE

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha enviat una carta al Ministeri en què demana una trobada entre les comunitats per analitzar les avaluacions generals i els pressupostos derivats de la nova llei educativa

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, reclama la convocatòria de la Conferència Sectorial d'Educació per a temes derivats de  l'aplicació de la LOMQE. March va enviar ahir una carta al ministre d'Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, per tractar temes urgents que deriven de la implantació de la ' llei Wert' per al proper curs.

March considera que s'han d'analitzar aquestes temàtiques conjuntament entre Ministeri i Comunitats Autònomes. En aquesta carta, el conseller fa referència a la reunió de la Comissió General d'Educació que es reuní el passat 5 d'abril i en la qual representants de 12 comunitats varen fer aquesta petició.

Amb la finalitat de preparar la Conferència Sectorial, es va acordar dur a terme una nova reunió de la Comissió en el termini de 10 dies per analitzar qüestions que modifiquen la polèmica nova llei educativa. Entre aquestes destaca l'avaluació general de 6è de Primària, la  prova general de 4t d'ESO o la prova final de Batxillerat i accés a la Universitat. De fet, Educació ja es va pronunciar sobre aquesta darrera qüestió i va demanar que es prorrogàs un any l'actual prova d'accés a la Universitat.

El conseller d'Educació reclama que aquesta Conferència Sectorial es reuneixi 4 o 5 dies després de la Comissió per tractar conjuntament aquests temes, entre d'altres, i aprovar els criteris de distribució del pressupost assignat als diferents programes de cooperació territorial.

Segons recorda la Conselleria, tant l'Administració com la Universitat de les Illes Balears han mostrat des de primer moment un rebuig a la LOMQE. El Congrés dels diputats  va aprovar-ne la paralització aquesta setmana.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF