El Govern preveu un creixement d'un 3,5% del PIB durant el 2018

Les Illes acumulen nou trimestres amb un dinamisme superior al 3%

El Govern calcula que, durant el 2018, el PIB de les Balears augmentarà un 3,5%. Ho ha explicat aquest dimarts el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, en una roda de premsa sobre conjuntura econòmica en què també ha assenyalat que l'executiu espera tancar el 2017 amb un creixement d'un 3,8%. Es comptaran així nou trimestres consecutius amb un creixement econòmic superior al 3% i serà el tercer any que augmenta el PIB per càpita (durant el 2017, un 2,7%).

Negueruela ha reivindicat l'increment dels costos salarials durant el tercer trimestre de l'any 2017, que és molt superior a la mitjana estatal i que, ha assegurat, és una mostra de la recuperació del poder adquisitiu dels assalariats i de la millora dels ingressos dels treballadors.

El creixement, segons que ha explicat el director general d'Economia i Ocupació, Llorenç Pou, és similar a totes les illes i tots els sectors econòmics: els serveis van créixer un 3,8% entre el juliol i el setembre d'enguany, i la indústria tan sols un 1,9%.

Negueruela ha afirmat que, en cas que es confirmin les previsions del Govern, el PIB de les Illes se situarà un 9,2% per sobre del del 2008 perquè les Balears són la regió que ha crescut més, enguany, segons entitats com l'AIReF o l'entitat d'anàlisi del BBVA, que preveuen un dinamisme superior al 4%.

Tant el conseller com el director general han assegurat que aquesta millora econòmica es traslladava al conjunt de la població per mitjà de millores salarials més pronunciades que les que s'han aconseguit en el conjunt de l'Estat (el nou Conveni d'hostaleria, per exemple, preveu increments de sou d'un 17%), cosa que impulsa el consum i estimula el creixement.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF