Foment fa una passa enrere i no aplicarà el nou sistema de descompte a residents

S'accepta la petició del Govern balear, sempre que les mesures que Madrid té previst posar en marxa per combatre el frau funcionin

El nou sistema de descompte a residents per a viatges en grup ha estat rebutjat. La resolució de la Direcció General d'Aviació Civil de finals de l'any passat establia uns límits fixes de diners descomptats. El Ministeri de Foment ha anunciat aquest divendres horabaixa que ha acceptat la petició del Govern Balear per no aplicar aquest sistema.

La Secretària General de Transports del Ministeri, Carmen Librero, s’ha comunicat amb el conseller Marc Pons per informar-li de primera mà sobre la decisió en aquesta matèria i s'ha compromès a que no s'aplicarà el sistema si les mesures que té previst posar en marxa -que aquest mateix divendres ha anunciat- funcionen. L’origen d’aquest nou sistema d’aplicació té per finalitat combatre el frau detectat en alguns casos de viatges.

Des de la Conselleria s’ha insistit en la necessitat d’aplicar mesures per impedir infraccions que no penalitzin als viatgers, sinó que s’enfoquin sobre altres aspectes, com ara, el tipus de facturació o sistemes d’identificació de preus en els bitllets. Per altra banda, Librero ha informat també que convocaran una mesa sectorial amb presència dels governs de les Balears i Canàries, per analitzar noves mesures que permetin una gestió més eficaç.

Per combatre el frau, Foment proposa reforçar la coordinació amb la Intervenció General de l'Administració de l'Estat i millorar l'eficàcia de les actuacions de control que duen ambdós organismes. Els indicis de frau seran posats de manera immediata en coneixement del Ministeri Fiscal.

De manera paral·lela, Foment posarà en marxa una taula sectorial per actualitzar, de manera conjunta, amb el Govern balear i Canari noves mesures sense perjudicar els residents illencs.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF