Publicitat
Publicitat

La Fiscalia demana presó per als sis germans Ruiz-Mateos

Tots ells van ser condemnats la setmana passada per estafa i alçament de béns en la compra de dos hotels

La Fiscalia Anticorrupció ha reclamat aquest dilluns a l' Audiència de Palma l'ingrés a la presó comunicada dels sis fills homes de José María Ruiz-Mateos. Tots ells van ser condemnats la setmana passada per estafa i alçament de béns en la compra de dos hotels, un a Mallorca i un altre a Las Palmas.

El fiscal Juan Carrau ha sol·licitat l'empresonament de Javier, Álvaro, Alfonso, José María, Pablo i Zoilo Ruiz-Mateos en una vista de mesures cautelars duita a terme aquest dilluns dematí a l'Audiència Provincial de Balears, després d'haver-los imposat penes que van dels 6 anys i mig als 5 anys i 11 mesos de privació de llibertat.

Els sis germans tenen pendent un procés a l' Audiència Nacional en el qual se sol·licita per a cadascun 16 mesos de presó, segons ha fet constar l'acusació pública. També tenen obertes dues causes més a Palma en les quals s'enfronten a peticions de penes de 4 i 6 anys de presó.

Aquesta part, a més, ha subratllat que ha quedat provat durant el procés seguit a l'Audiència que els condemnats disposen de recursos econòmics a Belize i a Suïssa, la qual cosa pot suposar un risc de fugida si continuen en llibertat mentre es resol el seu recurs davant el Tribunal Suprem.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF