Esquerra Unida du el cas de Valtonyc al Congrés i a la Comissió Europea

"Ens trobam davant un nou atemptat contra la llibertat d’expressió"

L’eurodiputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, va presentar aquest divendres dues preguntes davant la Comissió Europea relacionades amb el cas de Valtonyc. “Ens trobam davant un nou atemptat contra la llibertat d’expressió” que s’emmarca “en la constant repressió, persecució i criminalització contra qualsevol veu que posi en qüestió la Casa Reial o el règim del 78”, va assegurar la portaveu d’Esquerra Unida a la cambra europea, i va afegir que les autoritats comunitàries no poden continuar excusant-se en el fet que la justícia és competència dels estats membre, perquè “aquí del que estam parlant és de drets fonamentals”.

“No es tracta només que la gent ha de poder opinar lliurement sobre els Borbons”, sinó que “les expressions artístiques no han de ser perseguides a l’estat espanyol”, va afirmar, i va comparar el cas de Valtonyc amb altres de recents com els del raper lleidatà Pablo Hasel, el cantant de Def con Dos, César Strawberry, i el dels titellaires.

Compareixença de Catalá

D’altra banda, el grup parlamentari Units Podem - En Comú - En Marea ha presentat una sol·licitud de compareixença del ministre de Justícia, Rafael Catalá, a la Comissió de Justícia. El motiu d’aquesta sol·licitud és “perquè expliqui quines reformes legislatives i institucionals són necessàries per evitar que la llibertat d’expressió sigui menystinguda a l’estat espanyol”.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF