El govern de Cort torna a exigir la dimissió de Gijón com a regidor

L'equip de govern del Consistori palmesà demana a la portaveu del grup municipal del PP, Marga Duràn, que "l'obligui a fer-ho"

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma ha reiterat la seva exigència de dimissió del regidor del PP Álvaro Gijón, que ha declarat aquest divendres com investigat davant el jutge d'instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, que investiga la presumpta trama de corrupció de la Policia Local de Palma.

"De la mateixa manera, les forces polítiques que integren l'actual govern municipal exigeixen de nou a la portaveu del grup municipal del Partit Popular, Marga Durán, que si Gijón no fa el pas i renuncia a la seva acta de regidor, sigui ella mateixa qui li obligui a fer-ho 'pel bé de la institució'", assenyala en un comunicat el Consistori.

El batle de Palma, José Hila, ha criticat, a través del seu compte a Twitter, l'actuació de la portaveu dels populars a Cort perquè "està desapareguda" i és "incapaç de prendre una decisió":

L'equip de govern de Cort ha demanat en reiterades ocasions la dimissió de Gijón després de la seva renúncia als càrrecs dins del PP de Palma, una vegada aixecat el secret de sumari de la causa investigada.

El ple de l'Ajuntament de Palma va aprovar el 28 de juliol passat instar a Gijón que assumís les responsabilitats polítiques que li corresponien, i que encara ara li corresponen, i que dimitís del seu càrrec de regidor de manera immediata, amb la finalitat de no seguir desprestigiant el Consistori, afegeix. Insisteix que el propi Ajuntament ha pres mesures "molt dures" davant els fets que s'estan investigant, com la suspensió d'ocupació i sou indefinida de tres excaps de la Policia Local, entre d'altres.

"És hora que el PP també faci un pas endavant si no vol que aquest cas sigui un exemple més de la vinculació directa de la formació conservadora amb aquesta presumpta trama de corrupció", conclou la nota.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF