TRIBUNALS

Gijón es desvincula del cas de la Policia Local

El regidor de Cort i diputat del PP assenyala a l'exbatlle Mateu Isern com a darrer responsable en les decisions del Consistori

El regidor de Cort i diputat del PP, Álvaro Gijón, que ha declarat aquest divendres davant del Jutjat d'instrucció número 12 de Palma pel cas de corrupció de la Policia Local de Palma, es desvincula de la trama corrupta tot i admetre que creà la unitat GAP de la Policia Muncipal. El 'popular' assenyala a l'exbatlle del PP Mateu Isern com a darrer responsable en la presa de decisions del consistori en relació al cos policial.

La Fiscalia en considerà necessària la seva compareixença, atesa la seva presumpta implicació en els fets.

El jutge instructor de la causa, Manuel Penalva, cridà Gijón per declarar com a investigat. Segons el Ministeri Fiscal, Gijón hauria creat, amb arbitrarietat i per atendre interessos purament privats del PP i empresarials, una unitat de la Policia Local, tot seleccionant-ne els membres en funció del grup sindical i del partit polític als quals pertanyien. 

Arran de l’aixecament parcial del secret del sumari es conegué que Gijón, juntament amb Rodríguez i l’exdirector general de Seguretat Ciutadana de Cort, Enrique Calvo, havia format part de les reunions amb els principals agents implicats en la trama. De fet, testimonis corroboraren aquestes trobades dels polítics amb els principals agents, com D. Montesions, C. Vallecillo, C. Tomás i T. Mas. "Mentre hi hagi el Enano a Cort, a nosaltres no ens tocaran”, assegurà un dels policies investigats, fent referència a Gijón.

També un subinspector policial reconegué que "era de domini públic" que els qui emparaven i protegien dos dels agents implicats, i els feien de padrins, eren Rodríguez i Gijón.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF