Hila demana la dimissió de Gijón i va en contra del posicionament oficial del PSIB

Pels socialistes, són necessàries mesures cautelars i no basta que sigui investigat

"El senyor Álvaro Gijón ha de dimitir ara mateix i, com que no ho ha fet, la senyora Marga Durán ha de demostrar que està a l'altura del càrrec que ocupa". José Hila, el batle de Palma, ha demanat aquest dijous la dimissió immediata del regidor del PP Álvaro Gijón, citat a declarar en qualitat d' investigat per la presumpta trama de corrupció de la Policia Local de Palma. Hila contradiu així el posicionament del PSIB, ja que, minuts abans, el portaveu, Francesc Miralles, s'ha mostrat més prudent. "A dia d'avui,  el posicionament és que la imputació no és una condició necessària per demanar la dimissió dels càrrecs", ha dit. Miralles ha demanat al PP que "reaccioni de forma valenta", perquè no pot mirar cap a una altra banda davant els "casos recurrents de corrupció". També ha demanat una " reflexió profunda" per explicar uns fets en els quals es veu que "hi ha quelcom més que un cas aïllat, es veu que hi ha una estructura al darrere".

Hila ha recordat que, en qualsevol cas, la seva compareixença no era com a càrrec del PSIB sinó com a batle, i ha assegurat que el "cas d'extrema gravetat" en el qual presumptament està implicat Gijón "ens du a ser més exigents que mai". El batle ha insistit que els fets descrits en el sumari converteixen el cas en el "més greu de la història de la ciutat" i ha criticat que el regidor popular continuï "tenint accés a molta informació" des del seu càrrec, que compagina amb el de diputat al Parlament. Per això, Hila considera que "qualsevol batle en la meva situació demanaria, per responsabilitat, el que jo demano".

Davant l'actitud del PP, Hila li ha exigit a la portaveu municipal i presidenta de la junta gestora del partit a Palma, Marga Durán, que "rompi el seu silenci, que comença a ser un silenci còmplice". I també li ha demanat que es posicioni clarament, que cessi Gijón si ell no decideix dimitir, que "no esperi ni un dia més a allunyar-lo" de l'acta de regidor i que "triï en quin bàndol està, si en el de la lluita contra la corrupció o en el del senyor Rodríguez", amb referència a l'expresident del PP de Palma José María Rodríguez.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF