Publicitat
Publicitat

Cort ordena retirar els adhesius dels vitralls de Can Corbella

La setmana passada ARCA havia sol·licitat a l'Ajuntament que estudiés el cas

L'Ajuntament de Palma ha ordenat als responsables de l'establiment comercial situat a l'edifici modernista de Can Corbella la retirada dels adhesius adherits en els seus vitralls perquè suposen una modificació de la façana d'aquest immoble protegit, realitzada sense haver-ne sol·licitat autorització.

L'ordre consisteix que es retirin els adhesius col·locats en els vitralls dels arcs de ferradura de Can Corbella, edifici situat a la cantonada del carrer de Santo Domingo i la plaça de Cort, ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat.

L'entitat conservacionista ARCA va sol·licitar el dimecres passat a l'Ajuntament que els tècnics municipals estudiessin l'impacte visual i estètic de l'excessiva publicitat col·locada recentment en aquest edifici catalogat amb un grau de protecció B.

El tinent d'alcalde de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha informat que un zelador de l'Ajuntament ha inspeccionat l'establiment per avaluar l'impacte visual i estètic de la publicitat i hi ha detectat "tres modificacions que s'havien realitzat sense haver sol·licitat el permís previ corresponent".

Una de les modificacions són els adhesius col·locats al centre dels vitralls de la façana, amb l'escut d'un club de futbol, que "hauran de ser retirats en compliment de l'article 288 de la normativa que regula el medi ambient urbà del centre històric de Palma", ha detallat Noguera.

Aquest article es refereix a la limitació de la publicitat exterior i el disseny dels locals comercials i estableix la prohibició "de la manipulació dels paràmetres de la façana en planta baixa, mitjançant materials o pintura sobreposada", i afegeix que aquest mateix tracte s'haurà de seguir també en la resta de la façana.

Les altres dues modificacions detectades són la inclusió de publicitat en els aparadors i el canvi d'ubicació de la porta d'accés a l'establiment. En tots dos casos se n'haurà de sol·licitar la legalització a la Comissió de Centre Històric.

El Consistori ha assenyalat que Can Corbella és un edifici catalogat per l'Ajuntament de Palma amb grau de protecció B, que es troba en bon estat de conservació, però la façana de la qual s'ha vist alterada per la publicitat situada en aquesta per part del comerç de la seva planta baixa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF