Cort responsabilitza AENA del col·lapse a Son Sant Joan

L'aeròdrom palmesà registra llargs embossos des de primera hora del dematí, per segon dia consecutiu

Els accessos a l'aeroport de Son Sant Joan estan patint, aquest dissabte, i per segon dia consecutiu, retencions de tràfic mai vistes a aquestes alçades de la temporada. AENA preveu que més de 170.000 persones utilitzin, avui, les instal·lacions de l'aeròdrom palmesà. La xifra suposa el rècord d'enguany però serà superada, ja, el proper cap de setmana.

La gran afluència de vehicles privats, cotxes de lloguer, autocars i taxis ha provocat retencions durant tot el dematí que, en algun moment, gairebé han arribat a la sortida de l'autopista, segons ha pogut comprovar l' ARA Balears.

La situació està provocant el malestar dels transportistes i molèsties a molts dels turistes que arriben al principal aeròdrom de les illes. En aquest sentit, l 'ajuntament de Palma ha reclamat, aquest dissabte, a AENA, que restitueixi la mitja hora d'aparcament gratuït “per acabar amb la saturació del trànsit a l'aeroport”.

La gestió del tràfic depèn d'AENA, diu Cort

En un comunicat, Cort “lamenta i és conscient dels problemes existents per la saturació dels vehicles a l'aeroport que causa molèsties a residents i visitants i que impedeix que els taxistes duguin a terme la seva feina amb normalitat”. Amb tot, recorda que ”no existeix un conveni que estableixi la col·laboració entre AENA i l'Ajuntament per tal de garantir una presència contínua a l'aeroport de la Policia Local”. En aquest sentit, l'Ajuntament ha instat AENA a arribar a un acord similar al que ja existeix amb Autoritat Portuària.

La Policia Local ha recordat que la responsabilitat d'organitzar el trànsit dins el recinte aeroportuari és d'AENA i alerta que la situació de cues per accedir o sortir de l'aeroport es produeix arran de la política d'aparcament de l'ens de gestió aeroportuari. “És a dir”, subratllen, “que la situació de saturació del trànsit s'ha agreujat de forma exponencial arran de la decisió unilateral i en contra de l'opinió de l'Ajuntament de Palma d'eliminar la mitja hora d'aparcament gratuït per als vehicles que acudeixen a recollir viatgers”.

La Policia Local aposta, en aquest sentit, “per donar una resposta eficaç al problema estructural de la saturació de vehicles. La solució seria, segons afirmen, signar el conveni de col·laboració per garantir una presència estable i contínua dins el recinte de l'aeroport i col·laborar en l'organització del trànsit. De seguir amb aquesta situació, l'àrea de Seguretat Ciutadana adverteix que només podrà atendre les demandes puntuals que es facin a la Policia Local, però no pot garantir aportar solucions definitives.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF