ELECCIONS AL PARTIT

Company, el “regionalista” que vol liderar el PP

Presenta la seva candidatura envoltat d’importants càrrecs i excàrrecs populars

Aturant el discurs per canviar al castellà i recalcar que no és independentista. D’aquesta manera l’exconseller d’Agricultura Biel Company va presentar ahir la seva candidatura a presidir el PP de les Illes. Ho va fer en un acte al Melià Palas Atenea, acompanyat per una gran part de càrrecs i excàrrecs populars. De fet, aquest ha estat l’instant més aplaudit pels assistents, que van omplir la sala i entre els quals hi havia l’exbatle de Palma Mateu Isern, l’eurodiputada Rosa Estaràs, l’expresident Gabriel Cañellas, la diputada balear Núria Riera i els senadors Catalina Soler i Miquel Ramis.

“Tots estimam la nostra terra. Les Illes Balears són una comunitat autònoma amb el mateix rang que qualsevol altra d’Espanya”, va entonar Company. El candidat a presidir un “canvi” en el PP va voler deixar clara la seva mallorquinitat i el sentiment d’espanyolitat. “Si li volen dir ‘regionalisme’, em consider regionalista”, va recalcar en una clara resposta a les declaracions de la política madrilenya Esperanza Aguirre, que donà suport a la candidatura de l’expresident José Ramón Bauzá i criticà aquesta vessant de Company. “Som espanyol i presumesc orgullós de ser ciutadà a les Illes”, hi afegí.

Congrés regional

El congrés regional del partit tindrà lloc dies 25 i 26 de març a Palma. Més de 20.000 afiliats podran exercir el dret a vot per triar un dels, de moment, quatre candidats que han presentat la seva intenció de liderar el partit de dretes. Els competidors de Company són el mateix Bauzá, l’exbatle de Montuïri Jaume Bauçà i la polèmica exdiputada Aina Maria Aguiló.

Company es va centrar a prometre “donar solucions als problemes reals de la gent”, sense concretar prioritats. No obstant això, va titllar de “populistes” les polítiques de l’actual Pacte que governa les Illes. De fet, va arribar a destacar que el Pacte “només parla dels enamorats” i incita a “fumar cànnabis”. A més a més, es va atrevir a afirmar que “espanta alguns” la seva candidatura. L’entorn de Company és, ara per ara, el més fort de tots. Això creu el mateix candidat. “La nostra candidatura està preparada per guanyar les properes eleccions”, va assenyalar.

L’ampli suport que ha obtingut Company ha estat el que l’ha fuit a oficialitzar la candidatura la pròxima setmana. L’objectiu que s’ha marcat és “tornar a situar el PP com a opció prioritària de la ciutadania”. En aquesta línia, va defensar que al PP “no ens podem avergonyir ni tampoc semblar prepotents”. Fomentar la participació i el diàleg -“sense hostilitats”- i generar confiança a través de la transparència són algunes de les altres línies bàsiques que Company va defensar en el seu discurs.

Quant a la corrupció, s’ha volgut rentar les mans respecte a la quantitat de casos que han esquitxat el partit. “Necessitam recuperar l’orgull de sentir-nos del PP”, entonà. “No ens pot tremolar el pols amb la corrupció”, defensà, això sí, puntualitzant que s’ha de respectar la presumpció d’innocència en qualsevol cas. Aquestes declaracions van arribar el mateix dia que l’expresident popular balear, Jaume Matas, va conèixer la condemna per la seva implicació en el cas Nóos.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF