Camargo demana les actes a Seijas i Huertas perquè al grup mixt poden actuar com a "trànsfugues" i "eines del PP"

Jarabo defensa "l'exemplaritat" i la "contundència" del procés

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha demanat aquest dilluns a les diputades Xelo Huertas i Montse Seijas que entreguin les seves actes per evitar que, amb el pas al grup mixt, puguin actuar com a "trànsfugues" i siguin "eines del PP" per aprovar les seves polítiques. "Els demanam un darrer exercici de responsabilitat", ha afirmat la secretària política de la formació a les Balears just després de la reunió del grup parlamentari en què s'ha fet definitiva l'expulsió de les dues diputades.

"A les eleccions la gent va confiar en un procés de transformació, en un codi ètic que aquestes persones han demostrat no respectar", ha assegurat Camargo. El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha explicat que, amb les expulsions, el d'avui és "un dia d'exemplaritat" perquè han fet fora dues persones que "intentaven damnificar la ciutadania". Així, es preveuen "comportaments que podrien arribar a ser delictius" i "es protegeix la ciutadania de comportaments que fins ara havien respost a interessos particulars", ha assegurat Jarabo.

Sobre la possibilitat que tot el procés d'expulsió estigui en qüestió després de la dissolució de la Comissió de Garanties Democràtiques autonòmica (provocada per la dimissió del seu secretari jurídic, Joan Canyelles), el secretari general ha assegurat que s'aplica el codi ètic de Podem "a qualsevol" i que, a més, la decisió definitiva d'expulsar Huertas i Seijas es va prendre des de la Comissió de Garanties estatal.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF