CONGRÉS AUTONÒMIC DEL PP

Bauzá lamenta que el PP hagi “claudicat” davant el nacionalisme

L'expresident ontinua estirant de missatge ‘ultra’ per captar vots en el seu intent de recuperar la presidència del PP

José Ramón Bauzá continua estirant de missatge ‘ultra’ per captar vots en el seu intent de recuperar la presidència del PP. El senador autonòmic va presentar la seva candidatura ahir a Menorca en un acte al Centre de Convencions del Mercadal, on va reunir un centenar de militants, segons un comunicat del seu equip de premsa.

Bauzá va tornar a criticar la línia que ha adoptat el partit des que va dimitir, el juliol de 2015, quan va obtenir el pitjor resultat electoral de la història del partit a les Illes. En aquest sentit, va assegurar que la formació ha “claudicat” davant el nacionalisme i va tornar a posar com a exemple, com ja va fer divendres, la negativa del grup parlamentari a votar en contra de la derogació de la Llei de símbols, a principis de la legislatura actual. Els populars, llavors, varen optar per sortir de l’hemicicle.

El català continua sent una de les obsessions de l’aspirant, qui va prometre que si recupera la presidència del partit apostarà per “recuperar l’essència”. “No crec que el català hagi de ser un requisit per entrar a l’Administració. M’hi he jugat la pell i ho continuaré fent”, va assegurar.

A l’acte, hi va assistir l’exconseller d’Administracions Públiques Simó Gornés. És el primer excàrrec de Bauzá que es deixa veure en els actes electorals de l’expresident. La resta que s’hi han pronunciat (l’exconseller de Salut Martí Sansaloni, l’exvicepresident Antonio Gómez i l’exconseller de Turisme Jaime Martínez) s’han postulat a favor de la candidatura d’un altre exconseller d’aquell Govern, Biel Company. Curiosament, Gornés ha estat l’únic dels citats que fou destituït per Bauzá.

Noves Generacions, neutrals

La junta directiva de Noves Generacions del PP a les Illes va acordar ahir no posicionar-se a favor de cap candidat durant aquest procés electoral.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF