SERVEIS SOCIALS

Bartomeu Suau: "Tot allò que feim amb infants és un pou sense fons"

L'associació Jovent entrega aquest dijous les medalles a la Implicació Social a 23 empreses col·laboradores

L' associació Jovent entrega aquest dijous les medalles a la Implicació Social a les 23 empreses que col·laboren amb els diferents projectes solidaris que ha posat en marxa en els darrers deu anys. Bartomeu Suau és el president d'aquesta entitat, que inclou el Club d'Esplai, una cooperativa, la granja escola, la parròquia Sant Josep del Terme i l'Associació de Gent Gran de la Indioteria.

Suau és el rector de la parròquia i impulsor del Club d'Esplai de la Indioteria, creat el 1979, al qual setmanalment van uns 500 infants per fer tallers i activitats. "El problema de tot el que feim amb infants és que és un pou sense fons", explica Suau, qui no dubta a dir que el Club estaria endeutat si no fos per l'ajuda de les empreses.

Benestar i seguretat dels infants

Al marge de les subvencions que reben, com les de l'Ajuntament de Palma, Suau lamenta que no hi hagi una "política constant" d'ajudes i manteniment de centres com els de Jovent.

"Els pares fan feina i el col·legi acaba a les tres. I què fas amb els infants? Això no ho preveu cap llei. Els infants al carrer estan exposats a tot: a accidents, a les drogues, a fer grups, a fer bandes... i una vegada tenen 15 anys, no ho pots aturar", comenta el capellà.

La Indioteria ha aconseguit tenir una plaça del poble, "un lloc on els infants  puguin venir a jugar i no hagin d'estar amagats", una experiència que Jovent ha traslladat a altres zones com el Pont d'Inca, amb 400 infants i 60 monitors, el Viver, amb un centenar d'infants inscrits, i Son Gibert, encara que aquestes són experiències molt més recents.

Projectes i entrega de medalles

L'associació Jovent ha posat en marxa projectes de foment de l'ocupació juvenil, d'igualtat d'oportunitats per a tots els nins i nines, activitats d'esplai per a col·lectius vulnerables i activitats socioeducatives al casal de barri Sa Midoneria.

Els 23 col·laboradors amb aquests projectes, a través del programa Apadrinament d'Iniciatives Solidàries, participaran aquest dijous horabaixa en un acte al Club d'Esplai de la Indioteria amb l'assistència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, el batle de Palma, José Hila, i la presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver.

Aconseguir aportacions de les empreses "no és una cosa fàcil", comenta Bartomeu Suau. "És una conquesta personal, però una vegada aconseguit, és fàcil de mantenir", afegeix.

Jovent atén més de 3.000 persones amb programes d'inserció laboral, activitats socioeducatives per a infants, adults i la tercera edat, reforç escolar i activitats mediambientals.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF