Publicitat
Publicitat

Barceló promet "molta bel·ligerància" en la negociació del nou model de finançament

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme s'ha reunit amb el el vicepresident del govern català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha indicat aquest divendres que encara que el Govern Balear està obert a participar en les negociacions del nou model de finançament, adoptarà una "posició molt bel·ligerant" posat que la seva comunitat "és una de les més perjudicades pel sistema actual".

Així s'ha manifestat Barceló després de la reunió mantinguda a Barcelona amb el vicepresident del govern català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, qui ha confirmat que la Generalitat "no participarà en la negociació" del sistema de finançament autonòmic que proposi el nou Govern, ja que té el convenciment que això "no serveix de res".

Per la seva banda, Junqueras ha confirmat que el govern català no negociarà el sistema de finançament, hores després que el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ja ho anunciés durant la seva intervenció al debat d'investidura.

En una roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut aquest migdia amb el vicepresident del Govern Balear, Biel Barceló, a la seu del Departament d'Economia de la Generalitat, Junqueras ha matisat que el fet que Catalunya no participi en les negociacions del nou model de finançament no significa que no vetllarà pels interessos dels catalans.

"L'experiència ens diu que negociar acords amb l'Estat espanyol no serveix de res, ni en l'àmbit polític ni en el del finançament i, per tant, dedicar esforços a alguna cosa que no serveix per res és poc adequat", ha argumentat Junqueras.

El vicepresident del Govern Balear, per la seva banda, ha explicat que la seva comunitat es troben en "una situació política diferent" a la de Catalunya, per la qual cosa el seu executiu sí que participarà en les negociacions sobre el nou model de finançament.

"Nosaltres seguim amb molt interès i respecte el procés que duu a terme Catalunya, però les Illes Balears es troben en un altre estadi i necessiten millorar el sistema de finançament, i més quan nostra comunitat obté de l'actual sistema pitjors resultats fins i tot que Catalunya en renda per càpita per habitant", ha sentenciat Barceló.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF