Aurora Picornell serà Filla Predilecta de Mallorca

El Consell aprova les distincions que entregarà durant el nou acte del 24 d'abril

Aurora Picornell serà Filla Predilecta de Mallorca. El Consell ha decidit aquest dijous entregar la distinció a la sindicalista mallorquina represaliada durant la Guerra Civil a l'acte institucional que se celebrarà el proper 24 d'abril. És considerada la Pasionaria mallorquina i el seu activisme i la seva participació activa al Partit Comunista van fer que la detenguessin i posteriorment l'executassin la nit de Reis de 1937, juntament amb les conegudes com les Roges del Molinar.

A més de la distinció de Filla Predilecta, la institució insular entregarà cinc Medalles d'Honor: al grup de recerca en estudis de gènere de la UIB; al centre educatiu CIDE (en celebració del seu 50è aniversari); a Toni Torrens, músic i promotor cultural; a la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep (que enguany ha fet 110 anys) i a l'Associació de persones sordes de Mallorca, pel seu 75è aniversari.

Enguany no s'entregaran premis  Jaume II perquè quan es va modificar la data de la Diada de Mallorca (que va passar de ser dia 12 de setembre a dia 31 de desembre) no es va tenir en compte que el reglament d'honors i distincions estableix el 12 de setembre com la data d'entrega dels premis. Quan el Consell va acordar canviar la data també va decidir celebrar un acte dia 24 d'abril per fer-hi la cerimònia.

D'aquesta manera s'evitava fer coincidir els actes de la Diada amb els de la Festa de l'Estendard de Palma, però la tria del 24 d'abril ha estat també motiu de discòrdia entre els grups polítics del Consell. De fet, la setmana passada l'oposició va decidir no participar en el debat per pactar els premis.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF