Armengol creu que "és evident" que Huertas ha de cessar com a presidenta del Parlament

La presidenta descarta que el Parlament es trobi en situació d'interinitat i destaca el "compliment altíssim" dels Acords pel Canvi

Francina Armengol s'ha posicionat en el debat sobre si el reglament del Parlament estipula clarament que la presidenta, Xelo Huertas, ha de cessar en el càrrec després d'haver estat expulsada del Grup Parlamentari de Podem. "És evident que (el reglament) diu que, si un diputat és expulsat pel seu grup parlamentari, no pot estar a la mesa", ha dit. A més, ha insistit que "el reglament és clar i el PP el va votar", en referència als dubtes dels populars expressats, dimarts, pel diputat Miquel Jerez.

La presidenta ha criticat l'actitud del principal partit de l'oposició, al qual ha demanat "que estigui a l'altura". "Què defensa el PP al Parlament?", s'ha preguntat. De fet, ha criticat que el propòsit de demanar informes externs per esclarir aquests dubtes jurídics responen a la voluntat, segons ha dit, "de treure rèdits polítics de la crisi interna d'un partit".

Per la seva banda, el vicepresident, Biel Barceló, ha evitat pronunciar-se sobre si Huertas i la diputada Montse Seijas s'han convertit en trànsfugues com va considerar la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo. "És una situació complexa", ha dit, i hi ha afegit que "l'acta és personal, però el partit té el dret de reclamar-la".

Jornada de feina per preparar el 2017

Armengol i Barceló han comparegut conjuntament davant els mitjans després d'una jornada de feina amb els consellers per preparar l'acció de govern amb vista al 2017. La presidenta ha destacat el "compliment altíssim" dels Acords pel Canvi, tot i que, aquesta vegada, no han volgut xifrar-lo com van fer fa un any. Segons ha avançat la presidenta, les lleis que estan més avançades són la d'indústria i la del canvi climàtic.

La declaració del Parc Natural del Trenc-Salobrar es durà a Consell de Govern aquest mateix divendres. Al llarg de l'any es redactarà el projecte del nou centre sociosanitari de Son Dureta i es materialitzarà el centre de radioteràpia de Maó. També ha subratllat el compromís de finalitzar l'ampliació de l'institut de Binissalem i la construcció del de Sant Ferran, a Formentera.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF