Alerten l'equip de govern de Cort que podria prevaricar si ratifiquen els plecs del palau de congressos

Un advocat defensa que el preu que s'ha fixat per llogar el complex està per sota del que estableix la llei

La Junta de Govern de l' Ajuntament de Palma podria cometre un delicte de prevaricació si ratifica l'adjudicació del palau de congressos a qualsevol de les tres empreses que s'hi han oferit. Així ho defensa un advocat que ha presentat, aquest dijous, un requeriment preventiu. No és la primera vegada que aquest misser exposa els dubtes sobre el procés de licitació del complex. El 31 de maig ja va presentar un escrit d'al·legacions a l'entitat titular del complex, Palau de Congressos de Palma SL, com ja va avançar l' ARA Balears, en què assegurava que el preu del lloguer que s'havia fixat incomplia el que estipula el Reglament de béns de les entitats locals. Passats gairebé dos mesos, el misser no ha rebut resposta i davant el que qualifica de "viciós, il·legal i menyspreatiu costum del silenci", es dirigeix directament a Cort.

Una licitació posada en dubte

El Reglament de béns locals va ser aprovat el 1986 amb la voluntat d'evitar que els dirigents municipals cometessin abusos o afavorissin particulars afins a l'hora d'arrendar o vendre béns patrimonials. Per això, l'article 92 fixa un cànon mínim del 6% respecte del valor de venda dels béns municipals. El preu de licitació establert per part de la Societat Palau de Congressos SA (integrada a parts iguals per Cort i el Govern) és d'1.585.000 euros anuals. La valoració de l'edifici, però, segons informes tècnics citats per l'advocat, estaria entre els 40 i els 40,5 milions d'euros. Per tant, per complir la llei, s'hauria d'estar demanant una quantitat al voltant dels 2.400.000 euros.

L'advocat, però, va més lluny encara i al·lega que el mateix càlcul s'hauria d'aplicar a l'hotel i a l'aparcament. Per tant, la diferència entre el que demana Cort i el que hauria de demanar per complir la llei podria ser abismal. En aquest sentit, el misser conclou que l'anunci de licitació "és incorrecte, atès que en la documentació exposada al públic hi manca l'informe pertinent dels Serveis Tècnics Municipals sobre el valor en venda de l'hotel". "A partir d'aquesta valoració", afegeix, "es podrà acreditar el compliment del cànon mínim d'arrendament, que no podrà ser inferior al 6% del valor".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF