URBANISME
Societat 10/07/2013

Absolts els acusats per la peça 20 del cas Andratx

Ara Balears
1 min

Palma.El jutge de la Sala Penal número 4, Juan Manuel Sobrino, va absoldre ahir els quatre acusats de la peça número 20 del cas Andratx, sobre la construcció presumptament irregular d'un xalet en una zona protegida, després que el fiscal anticorrupció Juan Carrau hagués retirat l'acusació, segons informa Efe.

En la segona jornada del judici, duita a terme ahir, Carrau va retirar l'acusació contra els quatre processats -l'arquitecte de la casa, el constructor, l'arquitecte de l'Ajuntament d'Andratx i un exassessor jurídic del Consistori- perquè entén que "no hi ha elements suficients per considerar que han intervingut en els delictes" de què se'ls acusava.

El que s'enjudiciava en aquesta peça separada de les gairebé vuitanta que componen el cas Andratx era un presumpte delicte contra l'ordenació del territori per part d'un arquitecte i un constructor per un xalet aixecat el 2006 en una zona qualificada com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP), i un altre de prevaricació urbanística per al tècnic municipal i l'exassessor jurídic que van autoritzar la llicència d'obres.

El fiscal va retirar l'acusació després del testimoni prestat per l'aparellador de l'obra, qui va afirmar que la caseta antiga es va enfonsar durant els treballs d'excavació. La Fiscalia sospitava que la intenció dels acusats va ser demolir a propòsit part de la caseta antiga, però durant la vista es comprovà que no era així i per això retirà l'acusació.

stats