Misc 31/10/2014

El president de la Diputació de Lleó, a la presó sense fiança

J.r.
1 min

MadridEl jutge va enviar ahir a la presó sense fiança el president de la Diputació de Lleó, Marcos Martínez, implicat en la xarxa de comissions il·legals que va destapar dilluns l’anomenada operació Púnica. El polític del PP havia substituït en el càrrec Isabel Carrasco, que va ser assassinada aquest any. També va entrar a la presó Alejandro de Pedro Llorca, un empresari considerat un dels factòtums de la trama.

Segons la resolució del jutge Eloy Velasco, Martínez hauria engegat procediments de contractació en una estació d’esquí, i hi hauria convidat només les empreses vinculades a De Pedro, que a canvi hauria fet servir les seves influències entre alts dirigents del PP de Madrid perquè Martínez pogués continuar al capdavant de la Diputació. Però això no és tot. Segons l’escrit, Martínez tenia “participació” en alguna de les empreses adjudicatàries, i va incórrer en delictes com prevaricació, tràfic d’influències, suborn i frau. Els populars de la seva comunitat autònoma ja li han obert expedient disciplinari per expulsar-lo del partit.

A De Pedro la justícia el considera el “cap d’un important entramat de tràfic d’influències alternatiu” al d’un altre empresari implicat, David Marjaliza, amic de l’exconseller madrileny Francisco Granados. Tots dos han de passar avui a disposició judicial. Per a l’ex número dos d’Esperanza Aguirre la Fiscalia Anticorrupció preveu demanar presó incondicional.

Els alcaldes de Parla, del PSOE, i de Torrejón de Velasco, del PP, van ser excarcerats després de pagar la fiança de 60.000 euros.

stats