Cultura 08/11/2014

COCA DE CEBA I SOBRASSADA

1 min

Diluïm el llevat dins l’aigua tèbia i ho mesclam amb l’oli d’oliva i un polsim de sal. Afegim la farina a poc a poc; la quantitat variarà sensiblement depenent de quina utilitzem, però aproximadament n’acceptarà uns 700 grams. En tenir una pasta manejable però tova sabrem que ja ho tenim. Deixam reposar la pasta mentre ens dedicam a preparar el companatge. Tallam les cebes a juliana i les sofregim amb una mica d’oli, una cabeça d’alls i unes fulles de llorer. En tenir la ceba a punt, la posam en un colador per alliberar-nos del líquid perquè no ens banyi la pasta. Estiram ben fina la pasta en una llauna i la coem uns minuts al forn prèviament punyida amb una forqueta. Ara hi escampam la ceba i els bocins de sobrassada, i l’acabam de coure al forn a uns 180 graus. Es pot menjar talment o afegir-hi un roll de mel i unes ametlles torrades. Bon profit!

150 mil·lilitres d’oli d’oliva

280 mil·lilitres d’aigua

5 grams de llevat de pa

Més o manco 700 grams de farina

2 quilos de cebes

Sobrassada

Alls, llorer

Sal, pebre bo i oli d’oliva

stats