INTERPARLAMENTÀRIA DEL PP
Política 01/09/2017

Company alerta els seus sobre el “virus nacionalista” a Balears

El president del PP en culpa “un PSIB radical i sense projecte”

J.v.
2 min
El president del PP, Biel Company, durant la seva intervenció en la interparlamentària de la formació, que es realitza a València.

PalmaEl president del PP, Biel Company, considera que “el virus nacionalista” s’està intentant expandir a les Balears i en responsabilitza “un PSIB-PSOE cada vegada més radical i sense més projecte que evitar que governi el PP i repetir el mantra de ‘Madrid me mata’. El líder conservador va fer aquesta reflexió ahir a la localitat valenciana d’Alboraia en la primera jornada de la reunió interparlamentària del PP, que avui tancarà el president de la formació, Mariano Rajoy.

Company va intervenir en una de les taules de debat que s’organitzaren. La seva estava dedicada a la coordinació i la cooperació de les autonomies i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, hi va exercir com a moderadora. El líder de la formació a les Balears ratificà el compromís de la formació amb “la cohesió i l’estabilitat d’Espanya”.

Referint-se a la situació de Catalunya, en canvi, va lamentar que “alguns prefereixin la confrontació, la ruptura o la independència” en lloc de continuar avançant pel camí de la “igualtat, la pluralitat i la solidaritat”.

Un nou finançament

Company també va reivindicar un nou sistema de finançament com a “instrument fonamental” per avançar en l’Estat de les Autonomies. En aquest sentit, va tornar a criticar els socialistes, als quals va recordar, “tot i que ara els interessi no dir-ho”, que van ser ells els qui van aprovar l’actual model, tan discutit. L’expresident d’Asaja va demanar que els eixos fonamentals d’aquest nou model siguin la “igualtat, la pluralitat i la solidaritat”.

De finançament també va parlar el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, qui va assenyalar que perquè hi hagi un acord per a un nou model de finançament no basta “plorar” ni fer “reclamacions públiques cada dia”. En una altra taula rodona sobre estabilitat pressupostària i ocupació, va instar les administracions a ser “constructives” i també va assegurar que la seva voluntat és acabar “com més aviat millor” el procés de negociació.

Montoro va voler tenir un gest cap als seus amfitrions i va admetre que el País València necessita “amb urgència” un nou model. Així, va instar totes les administracions a fer un front comú que cerqui el benefici de tots. En aquest sentit, es va mostrar molt crític amb la presidenta andalusa, Susana Díaz, qui, recentment, ha anunciat l’inici d’una campanya de reivindicació d’un millor finançament per a la seva comunitat autònoma.

stats