BARÇA - COPA DEL REI
Esports 28/11/2012

Tito aprofita un partit de tràmit per donar descans a alguns cracs

Nuria García

BARCELONAEl 0-3 de l'anada gràcies als gols de David Villa, Andrés Iniesta i Cesc Fàbregas fa que el partit d'aquest vespre al Camp Nou sigui només un tràmit per al conjunt de Tito Vilanova. Amb els deures fets a la Lliga de Campions -passen a la següent ronda com a primers de grup-, amb una gran arrencada a la Lliga -els blaugranes són líders, a onze punts del Reial Madrid- i amb la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei pràcticament sentenciada des de fa un mes, Vilanova ha decidit donar descans a alguns dels jugadors del primer equip que han acumulat més minuts durant aquest primer tram de competició. Així, aquest vespre Valdés, Iniesta, Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Jordi Alba i Messi no es vestiran de curt i veuran el partit des de la graderia. A excepció d'Iniesta i Piqué, que han estat lesionats i per tant s'han perdut alguns partits, la resta de jugadors que descansaran formen part de la llista dels futbolistes més utilitzats per Tito Vilanova aquesta temporada.

Però per al tècnic blaugrana el fet que juguin contra un Segona B i que arribin amb un 0-3 favorable no és sinònim de relaxació: "La millor manera de demostrar respecte per la Copa i per l'Alabès és afrontar el partit amb serietat", va dir ahir el tècnic blaugrana, que va assegurar que l'absència de Messi no va molestar l'argentí -està a tres gols del rècord del TorpedoMüller-: "Si Messi només pensés a superar el rècord m'hauria demanat jugar aquest partit. Però no és el cas". L'entrenador torna a confiar en alguns jugadors del Barça B (Oier, Tello, Sergi Roberto, Deulofeu i Carles Planas) i creu que el partit "anirà bé als jugadors que vénen de lesions i als del filial, que podran veure el seu nivell al Camp Nou".

De fet, aquest partit suposarà en principi el retorn de David Villa a l'equip. El davanter es va exercitar ahir amb normalitat amb els seus companys i va entrar a la llista de convocats tot i no haver rebut encara l'alta mèdica. Villa, que ja va jugar amb molèsties contra l'Spartak de Moscou el partit de la Lliga de Campions, no va poder jugar diumenge al Ciutat de València contra el Llevant a la Lliga perquè arrossegava molèsties al turmell i, per tant, el partit contra l'Alabès li servirà per provar el seu estat.

L'Alabès, sota mínims

Després del 0-3 a Mendizorrotza l'Alabès és conscient que la remuntada és pràcticament una utopia. L'Alabès arriba a Barcelona amb moltes baixes i amb només 16 jugadors disponibles del primer equip. Entre les baixes hi ha les dels dos porters, i aquest vespre es viurà el debut del porter del filial, Sergio Herrera.

Si el Barça es classifica, el seu rival als vuitens de final serà el Còrdova, de Segona, que ahir va eliminar la Reial Societat. El partit d'anada serà el 12 de desembre a l'estadi Nuevo Arcángel.