LLIGA ENDESA
Esports 25/02/2013

El Fiatc Joventut sobreviu a l'exhibició de Troy DeVries

La Penya remunta 14 punts contra el Bàsquet Manresa

àlex Gozalbo
2 min
El Fiatc Joventut sobreviu a l'exhibició de Troy DeVries

Troy DeVries va començar a jugar a bàsquet quan tenia tres o quatre anys, i feia una eternitat que esperava el seu partit perfecte. L'escorta nord-americà del Bàsquet Manresa, que va anotar 34 punts amb 7 triples en els primers 30 minuts contra el Fiatc Joventut, va pensar ahir que el dia havia arribat, però, quan el seu equip guanyava per 13 punts de diferència a vuit minuts del final, el somni es va començar a ensorrar. La Penya, que va buscar la manera d'aturar-lo amb quatre defensors diferents, no li va permetre anotar en l'últim període i es va apuntar un parcial de 0-17 que va acabar amb les opcions de l'equip local (88-92).

La vida no està sent justa amb el Bàsquet Manresa, que aquesta temporada ha deixat escapar alguns partits inversemblants al Nou Congost. L'equip que entrena Jaume Ponsarnau, que divendres va saber que no podrà tornar a comptar aquesta temporada amb els lesionats Javi Rodríguez i Charles Ramsdell, va competir amb més cor que seny i es va quedar sense el premi de la victòria. La majoria dels seus jugadors tenen poca o nul·la experiència a la Lliga Endesa i això s'ha convertit en un problema a l'hora de lligar partits que sembla que estiguin controlats.

El Fiatc Joventut es va mostrar molt més madur al Nou Congost, on va saber esperar el seu moment per remuntar una renda negativa de 14 punts. La Penya va trigar a agafar el fil al partit i, quan ho va fer, es va tornar a despistar amb el temps de descans.

Sense Ognjen Kuzmic i Nacho Llovet, Salva Maldonado va donar sis minuts al jove Àlex Suárez. L'actuació de Jordi Trias, amb quatre rebots ofensius, i Tony Gaffney, que va sumar 23 punts i 8 rebots, va ser decisiva en una recta final en què a la Penya no li va tremolar el pols contra un Bàsquet Manresa massa nerviós.

"Ells han notat la pressió d'estar a la cua de la classificació. La pressió els ha perjudicat i nosaltres hem sabut capgirar el marcador en el moment clau", va explicar Salva Maldonado.

Algun fitxatge

El Bàsquet Manresa, que dissabte va recuperar Ferran Laviña, intentarà tancar aquesta setmana algun fitxatge per fer front a les dues importants baixes. Ahir Jaume Ponsarnau va apostar per fer jugar Adam Hanga de base i Haukur Palsson d'aler pivot com a situació d'emergència contra el Fiatc Joventut.

stats