OPERACIÓ PORT
Esports 10/02/2013

Cipollini, un altre possible client estranger de Fuentes

Uns documents de la temporada 2002 el lliguen a l'operació Port

Albert Rabadan
2 min
Cipollini, un altre possible  client estranger de Fuentes

BarcelonaLa Gazzetta dello Sport publicava ahir en portada la implicació del ciclista Mario Cipollini a la xarxa de dopatge del ginecòleg canari Eufemiano Fuentes, que està sent jutjada a Madrid per un presumpte delicte contra la salut pública. El diari publica un calendari de preparació de la temporada 2002, en què l'italià va guanyar la prestigiosa clàssica Milà-Sanremo, sis etapes del Giro d'Itàlia i el Campionat Mundial disputat a Zolder (Bèlgica).

En aquest calendari, que té els símbols habituals del llenguatge en clau de Fuentes, hi figuren nombroses injeccions d'EPO, hormones i insulina en les èpoques de preparació de les curses, així com les dates d'extracció i reinfusió de sang. Tres dies abans de les seves proves claus, la Milà-Sanremo el 23 març i el Mundial el 13 d'octubre, es preveuen les reinfusions.

Segons la informació del diari italià, Cipollini estaria relacionat amb uns documents de Fuentes amb els noms en clau de CP i María , en què hi figura un número de fax italià corresponent al carismàtic esprintador italià. L'agost del 2006 el diari La Reppublica el va identificar també amb el nom en clau Pavarotti , un dels tants noms que apareixen entre el material registrat a Fuentes que encara no han estat identificats.

El seu advocat Giuseppe Napoleone va qualificar de "falses i absurdes" les acusacions fetes sobre el seu client, de qui diu que està "disposat a sotmetre's a qualsevol prova hematològica per comparar les seves dades amb les 99 bosses de sang que estan en possessió del sistema judicial espanyol". Quan la Guàrdia Civil va fer les batudes, l'any 2006, Cipollini ja estava retirat.

Cancellara, obligat a defensar-se

El judici en curs de l'operació Port està fent rebrotar l'interès mediàtic per la xarxa de dopatge que esquitxa gran part de l'esport espanyol, però que té diverses implicacions a l'estranger. Els mesos posteriors a l'escàndol, que va esclatar l'any 2006, van portar a la retirada de Jan Ullrich i les sancions d'Ivan Basso i Michele Scarponi, entre d'altres.

Aquesta setmana el suís Fabian Cancellara també s'ha vist obligat a negar que fos Clasicomano Luigi a l'operació Port després d'una polèmica entrevista amb Tyler Hamilton a la web Cyclingnews.com. El nord-americà, client de Fuentes que declararà com a testimoni al judici, explicava que "durant una prova americana, un important ciclista" que va fer declaracions contra l'equip Rock&Racing va ser envoltat per alguns dels seus ciclistes mentre li deien "vés a la merda, Luigi". Cancellara, que va tenir l'italià Luigi Cecchini com a preparador, va dir abans del Tour de Califòrnia del 2008 que els ciclistes d'aquell equip feien mal a la imatge de l'esport.

stats