Publicitat
Publicitat

El Govern invertirà 6,6 milions al port de Cala Rajada per millorar-hi el dic exterior

Les obres de reforma estructural i funcional es duran a terme el 2018 i el 2019

Ports de les lles Balears ha presentat aquest dimecres les actuacions de millora del dic exterior del port de Cala Rajada, que es troba en mal estat. Concretament, el dic presenta una falta de garantia estructural, danys i permeabilitat als edificis adossats, a més d’un nivell d’agitació intern excessiu causat per l’embat de les onades i el disseny del dic. Pel que fa a l’esplanada del moll, hi ha una concentració d’usos i una utilització ineficient dels espais portuaris, segons els informes tècnics.

Per aquests motius es faran dues actuacions al port: la primera és la reparació del dic d’abric, que permetrà millorar la defensa general del port i reduir l’agitació interior. Aquesta actuació té un pressupost estimat de 6,5 milions d’euros i es preveu que les obres es facin entre el 2018 i el 2019, amb una durada d’un any. La segona actuació prevista és la reordenació dels usos al moll i a l’esplanada adossada al dic, per millorar l’eficiència dels espais portuaris. Es rehabilitaran i reestructuraran les edificacions i es determinarà una solució d’ordenació d’usos. Aquesta millora té un pressupost estimat d’ 1,1 milions d’euros i està previst que l’obra també es faci entre el 2018 i el 2019, amb una durada de 10 mesos. Actualment, els usos que es donen a l’esplanada de servei adossada al dic són: edificis portuaris, zona d’aparcament, pèrgola amb punts de venda de tiquets, benzinera i assecador de xarxes.

La presentació a Cala Rajada ha estat la primera passa per tirar endavant les actuacions, que caldrà que siguin "compartides" per totes les persones que treballen i viuen del moll, els pescadors i el sector turístic. L’acte ha tingut lloc a Cala Rajada i hi han assistit la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis; el gerent de Ports IB, Pedro Puigdengoles, i el batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, entre altres autoritats. També hi han estat convidades les associacions del municipi, a més del president de la Confraria de Pescadors, Pedro Mercant, i el president de l’associació hotelera Fisrtsun Mallorca, Joan Ferrer.

Després de la presentació, les autoritats han visitat el port de Cala Rajada per comprovar els problemes derivats de l’espigó actual. El batle de Capdepera s'ha mostrat satisfet pel projecte de millora, ja que la reforma del dic és una necessitat per a la indústria pesquera i nàutica del municipi i una demanda social històrica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF