Seduccions ocasionals

10 bolsos amb nom de dona

Del Jackie al Lady, passant per l'Hermes Birkin. Els dissenyadors de bolsos i les seves muses

3 min
Jane Birkin, mussa d'Hermes

Tots els dissenyadors tenen les seves muses i, en moltes ocasions, han inspirat peces de vestir i complements que han acabat sent icònics. Això va passar sobretot temps enrere, quan els dissenyadors eren pocs i les muses encara menys. Amb el pas del temps, però, moltes firmes han intentat repetir la jugada dels bolsos amb nom de dona, alguns de les quals s’han convertit en clàssics impagables i d’altres han passat inadvertits.

Incombustible

Jackie

Creat als 50, es diu Jackie perquè la primera dama dels EUA el va fer seu de tant com el portava. El New Jackie, del 2009, l’ha consagrat com un dels models més venuts de Gucci.

Etern

Salvatore Ferragamo

Si els florentins Salvatore Ferragamo dissenyen una bossa per a Sophia Loren, el resultat només pot ser de 10. Per això l’han fet de totes les mides i colors.

Anònimes

Cleo

El de la imatge és un irresistible Cleo de Prada, però podria dir-se Sidonie, Odette o Elektra. A Miuccia li encanten els noms de dones, tot i que no sabem si les coneix de res.

Sexi

Carine

Tom Ford va dissenyar per a la reconeguda estilista parisenca Carine Roitfeld la bossa Carine. Erotisme multiplicat per dos.

Luxós

Birkin

Jean-Louis Dumas, president d’Hermès als 80, es va trobar Jane Birkin en un avió i ella se li va queixar que no trobava bolsos elegants però pràctics. La resta ja és història dels complements de luxe. El més barat val 6.000 euros i no es ven en línia.

Rocker

Emmanuelle

Després de Roitfeld, Emmanuelle Alt va aterrar a Vogue París. Al cap de poc, Saint Laurent li va dedicar un bolso ple de serrells que no passa de moda pel seu estil rocker.

Històric

Kelly

Existia des dels anys 30, però la firma francesa Hermès li va canviar el nom el 1956 perquè a la princesa Grace de Mònaco li agradava molt.

'Cool'

Amberley

El sevillà Johnny Coca va crear per a Mulberry bolsos tan apetitosos com l’Amberley. La firma anglesa en té molts amb noms de famoses de l’era 2.0, com el Cara i l’Alexa.

Infal·lible

Diane

Diane Kruger és actriu però també icona de moda. El dissenyador Jason Wu li va dedicar el Diane, tan atemporal i chic com ella mateixa. 100% obra d’un amic.

Icònic

Lady

El Lady de Dior es deia Chouchou fins que Bernadette Chirac n’hi va regalar un a Lady Di el 1995. Aquell dia el bolso va perdre el nom però es va guanyar l’eternitat.

stats