Dietari il·lustrat

Comença la gran setmana de Rosalía, però no és l'única cosa que passarà

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
Una imatge del videoclip de la cançó Saoko de Rosalía.

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

He comprat el nou llibre de Lucía Litjmaer, Cauterio, que em moro de ganes de llegir. Hi explica la història de dues dones, una d’actual, que fuig ferida d’amor de Barcelona cap a Madrid, i una altra de fa quatre segles, la història de Deborah Moody, un personatge real coneguda com la dona més perillosa del món.

Lucía Lijtmaer

He gaudit de la llarguíssima entrevista a Manuel Rivas publicada a la revista JotDown. L’escriptor gallec parla de periodisme, de política, de literatura, del passat i del present i de Galícia, esclar, en una conversa amb el també escriptor Marcos Pereda. .

No he pogut parar de pensar en......

…l’explorador Ernest Shackleton ara que han trobat el seu vaixell enfonsat, l’Endurance, al fons del mar de Weddell, a l’Antàrtida. Si us fascina l’aventura d’aquest explorador que va ser capaç de liderar un grup d’homes atrapats en les condicions més dures i tornar a casa no us perdeu el llibre Atrapados en el hielo, que recorre aquella gesta èpica i compta amb les imatges del fotògraf australià Frank Hurley.

Han trobat les restes del vaixell Endurance al fons del mar
Rachel Brosnahan com a Midge Maisel

He reconectat amb la fantàstica Miss Maisel a la quarta temporada d’aquesta sèrie, que explica la història d’una dona que busca fer-se un lloc en el món de la comèdia als EUA dels anys 60. Una sèrie fresca, divertida, que retrata la dura lluita d’una dona per ser tractada igual que els seus companys homes.

He aplaudit l’article sobre els cabells blancs que l’edició britànica de Vogue ha fet amb motiu les Setmanes de la Moda de París, Londres, Milà i Nova York. La revista celebra la normalització -per fi!- dels cabells blancs femenins en algunes desfilades i en la majoria de festes i front rows. Un petit pas cap a una normalització que fa anys que és necessària.

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Gaudiré de l’extraordinària primera edició en castellà del George Sprott de Seth. Autor imprescindible del còmic nord-americà, el dibuixant ha estat aquesta setmana a Barcelona presentant aquesta obra, apareguda l’any 2009, i que recull la col·lecció que va publicar a The New York Times. En aquesta nova joia que edita Salamandra Graphic, el canadenc dona veu a les reflexions de Sprott, un presentador de televisió crepuscular.

Riuré amb el nou espectacle de Marc Sarrats, Alta flipamenta. Una hora amb el que segurament és el còmic de stand-up més en forma del gremi en un escenari dels grans, la Sala Barts del Paral·lel. Programat en el marc de l’InRisus, el festival d’humor de Barcelona, Sarrats està en total estat de gràcia. ¿Coneixeu algun tipus més lúcidament sonat que ell? Doncs que faci un pas endavant i que pugi a l’escenari.

Marc Sarrats
Cartell de Graf

Aprofitaré la setmana per llegir totes les publicacions que compri en la nova edició del Graf, el festival de còmic d’autor, que se celebra aquest cap de setmana a la Fabra i Coats. ¿Alguns expositors per aturar-s’hi tant sí com no? Autsaider Cómics, Fulgencio Pimentel, AIA Editorial i Belleza Infinita.

Escoltaré nou material d’Anna Andreu, i això sempre és una bona notícia. La de Sant Quirze del Vallès és una de les veus més interessants i originals del panorama musical català. A mitges entre el pop d’autor, la intimitat onírica i una poètica que fuig de la literalitat, Els mals costums, el seu àlbum del 2020, va col·locar-la en una posició de privilegi davant d’aquest segon, que apareixerà a finals de mes. Divendres escoltarem amb atenció, La certesa, primer senzill del nou disc.

Anna Andreu
Respiraré

... alleujat per poder escoltar, per fi íntegre, el nou disc de Rosalía: Motomami. D’acord que potser ja no està interessada en aquella mescla de flamenc i música popular contemporània que la feia tan especial, però la diva de Sant Esteve Sesrovires és tan talentosa que tot el que faci ho farà bé. Ha promès, i així ha mostrat als últims avançaments, un àlbum centrat en el reggaeton ; per tant tocarà ajupir-se per ballar-lo. S’estrena divendres.


stats