La teva 'foodie' de capçalera
Suplements 08/05/2023

El restaurant on van els que treballen en restaurants

En poc temps, el boca-orella ha convertit el Tangana en un lloc a tenir en compte

3 min
El 'mollete de pringá' del Tangana.

Vaig visitar aquest restaurant un dilluns, que és el dia que molts restauradors descansen, i per tant és el dia en què els veus a l'altra banda de la barrera, fent de comensals. Només entrar en aquest establiment ja vaig veure que hi havia gent d'altres establiments ocupant les taules. Els vaig preguntar si era el primer cop que venien i em van dir que no. "Això és que he triat bé", vaig pensar. De fet, té mèrit, perquè el Tangana (Riera de Sant Miquel, 19, al barri de Gràcia de Barcelona) té només uns mesos de vida.

Però encara em vaig animar més quan vaig veure que a la carta hi havia el famós entrepà sevillà: el mollete de pringá. Aquest restaurant no és andalús, però té versions de plats que mengen al sud com ara les albergínies amb mel o el peixet a l'andalusa. No és d'estranyar que els cuiners hagin passat pel mític Bar Cañete, al Raval. Obren de dilluns a dissabte, tant dinars com sopars. És molt fàcil reservar des de Google i, a banda de diversos tipus de taula, tenen una barra llarga on poder menjar de cara a la cuina. Un format que quan es va en parella o sol és força distret.

Es descriuen com un restaurant de cuina tradicional i de mercat. Jo hi afegiria que és de platillos, el format d'èxit a Barcelona en aquests moments. A la carta hi trobem les flors de carxofa amb romesco picant; el mollete de calamars i allioli; la russa amb tonyina; la rillette de salmó; la croqueta de fricandó, els cabdells a la brasa amb salsa holandesa i ous de truita; cigrons amb navalles i mojo picón; llom de salmó amb salsa Cafè de París; ravioli de llebre i vi negre; mar i muntanya de lletons i gambes... Per als carnívors, tenen peces de carn especials: costella de bou madurada, culatí d'Angus de Nebraska i filet de porc ibèric. Si preferiu el peix, també tenen el fresc del dia. Un altre element que els lectors habituals d'aquesta secció ja saben que és molt ben valorat és una bona selecció de formatges, les prepostres que tots mereixem. I per acabar de fer-ho rodó, hi ha l'opció de fer mitja ració.

El plat d'albergínia amb mel.
El plat de flors de carxofa amb romesco.

Les postres també ens van fer el pes. Les opcions que ofereixen són el borratxo al rom amb xantillí; pa amb xocolata i oli; flamets; bomba Tangana (haureu d'anar-hi per descobrir què és); fruita de temporada en almívar i espècies o, esclar, els gelats del Paral·lelo, que tenen a tres passes i que és una de les millors gelateries de Barcelona.

Aquest restaurant està ubicat en una zona de Gràcia que cada cop està més farcida de restaurants que valen la pena. Com el Gina Balmesina, el Berbena, el Santa Gula, el novíssim Brabo o el clàssic i 100% fiable Roig Robí, amb el seu fantàstic jardí. A partir d'ara, sumeu-ne un més a la llista, perquè el Tangana ha arribat amb ganes de bullanga.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats