05/02/2022

Un Petit Plaer de Françoise Sagan, la sèrie Yellowjackets i altres recomanacions

3 min
Juliette Lewis a la sèrie 'Yellowjackets'.

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

He començat a llegir Bon dia, tristesa, de Françoise Sagan, que Viena ha publicat dins la col·lecció Petits Plaers, traduïda per Josep Maria Pinto. Una novel·la lluminosa escrita per una autora encara al llindar entre l’adolescència i l’edat adulta que va ser un escàndol en el seu moment i que és un plaer llegir.

No he pogut parar de pensar en Juliette Lewis. L’actriu, a qui estic veient a la sèrie Yellowjackets, va ser una de les grans intèrprets d’una generació d’actrius on també hi havia Winona Rider o Drew Barrimore. Lewis portava anys desapareguda i lluny dels focus mentre els seus companys masculins de generació encara triomfen a la pantalla. El seu retorn és una gran notícia. En volem més.

M'ha fascinat la història que es va viure fa uns dies a la llibreria Waterstones de Londres, i que van compartir a les xarxes. Van rebre una carta d’un lector anònim que el 1974 va endur-se un llibre sense pagar. Ara, gairebé 50 anys després, ha retornat l’import i hi ha afegit la inflació.

He gaudit amb els meus fills d’El petit príncep, el musical de Manu Guix i Àngel Llàcer amb producció de La Perla 29, que ha acabat temporada a la Sala Barts. Una història universal amb una posada en escena molt atractiva per als petits i una banda sonora que els fa aplaudir i posar-se drets cada cinc minuts.

‘El Petit Príncep’

He descobert les tortasdebirria que fan al restaurant mexicà Dos Coyotes. La seva proposta és reinterpretar la birria -un plat de carn tradicional mexicà- convertint-la en entrepà gurmet amb un panet de brioix i acompanyat d’un consomé que fa les funcions de salsa on anar sucant el pa.

La setmana que comença, amb Maria Labró Vila

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Seguiré el boca-orella i aniré fins a la Sala Beckett a veure Animal negre tristesa. Julio Manrique dirigeix aquest text d’Anja Hilling que mostra un petit i privilegiat grup d’éssers humans que, per culpa d’una imprudència, desencadenen una tragèdia forestal. Joan Amargós, Màrcia Cisteró, Mia Esteve, Norbert Martínez, Jordi Oriol, Mima Riera, David Vert i Ernest Villegas duen a escena un text amb un missatge de fons inequívoc: el planeta es mor i és culpa nostra.

Joan Amargós i David Vert a 'Animal negre tristesa'

Aplaudiré les propostes emergents del cicle de concerts Els Vespres d’Hivern, que se celebren els divendres de febrer al paranimf de la UB. Aquesta setmana va ser el torn de Flamenco Queer i seguiran amb Anna Mieke (dia 11), Maria Hein (18) i Nil Ciuró (25). Les entrades són gratuïtes i s’assignen a la web de la UB de manera esglaonada fins a completar l’aforament.

Passejaré pel barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona per veure la nova escultura contra l’esclavatge de persones que l’artista James Colomina ha col·locat a la plaça d’Antonio López, al pedestal que ocupava el controvertit traficant de persones de l’època colonial. Segons l’artista francès, es tracta d’una acció reivindicativa amb motiu de l’aniversari de l’abolició de l’esclavitud a Espanya i ha batejat l’obra amb el nom d’Humanitat.

Descobriré el cas d’Anna Sorokin a la nova minisèrie que estrena Netflix divendres que ve. ¿Quién es Anna? (Inventing Anna en el seu títol original) és una minisèrie basada en un cas real que va portar una suposada multimilionària a judici fa uns mesos per haver estafat l’elit novaiorquesa. Protagonitzada per Julia Garner (The assistant), la producció porta el segell de Shonda Rhimes i gira al voltant de Vivian (Anna Chlumsky), una periodista decidida a explicar tots els detalls de la història de Sorokin.

Carregaré un sac de roba cap a l’armari després de passar pel Roba Kilo Market, que s’instal·la a Barcelona el 12 i 13 de febrer. Ubicat a Utopia 126, es tracta d’un mercat de roba de segona mà que cada cap de setmana s’emplaça en una ciutat d’Europa per vendre peces de tota mena i accessoris a pes. El preu és únic, 28 € per quilo, però et pots emportar una samarreta de 100 grams per menys de 2,80 € o uns texans de mig quilo per 14 €. L’entrada és gratuïta, però per entrar-hi cal registrar-se a la web. 

stats