Trial
Suplements 09/09/2021

Montesa renova la Cota

La llegendària moto de trial catalana presenta diverses millores estètiques i mecàniques per continuar sent el referent del segment

2 min
Montesa Cota 310RR

La indústria catalana és la referent absoluta del món del trial. Ras i curt, a Catalunya es concentren els millors fabricants de motos de trial de tot el món, i és aquí on els enginyers i mecànics evolucionen les motos de trial per seguir sent el referent mundial del segment. Bona part d’aquest lideratge internacional el té Montesa i la seva popular Cota, una gamma de motocicletes que en algun moment o altre s’ha creuat amb tots els aficionats d’aquest esport al nostre país.

Montesa Cota 310RR
Montesa Cota 310RR
Montesa Cota 310RR

Montesa ha presentat una nova evolució de la Cota, que aquest 2022 estrenarà diverses millores en la suspensió i el motor, a banda de diverses actualitzacions estètiques. D’entrada cal destacar que la Cota 301RR estrenarà una nova forquilla Showa inspirada en els models de competició i nous colors que imiten la moto del vint-i-vuit cops campió del món Toni Bou. La 301RR també manté el motor de quatre temps estrenat l’any passat de 298 cc, però amb millores en l’electrònica i l’admissió que permeten millor resposta a baixes revolucions i menys fre motor.

Montesa Cota 4RT260R
Montesa Cota 4RT260R
Montesa Cota 4RT260R

L’altra gran novetat de la gamma Cota 2022 és la renovació de la 4RT260R, que també incorpora millores en la suspensió gràcies a una forquilla nova més lleugera signada per Showa i diverses millores mecàniques en el seu motor com ara elements d’alumini que en milloren l’entrega de parell i les prestacions de la moto, que se situa per sota de la 301RR però esdevé més equilibrada i fàcil de fer anar per als amants del trial que no necessitin una moto de competició pura i que busquin gaudir sobre el manillar de manera més pausada.

Montesa 4Ride
Montesa 4Ride
Montesa 4Ride

Totes dues motos han estat desenvolupades i posades a punt pel pilot provador de Montesa Amos Bilbao, i estaran disponibles a partir del mes d’octubre. La Montesa Cota 4RT260R tindrà un preu de 7.250 euros, mentre que el preu de la Cota 301RR s’elevarà fins als 9.350 euros. Per acabar, Montesa també oferirà una versió anomenada 4Ride, orientada a un ús més recreatiu i excursionista o aventurer i que costarà 7.365 euros.

stats