Cartellera gastronòmica

De la ruta Hotel Tapa Tour a la millor xocolata a l'Hotel Mandarin: cinc novetats a Barcelona

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar a la ciutat i més enllà

4 min
Una tapa de l'Hotel Tapa Tour de l'Antiga Casa Buenavista.

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informarem periòdicament de tot el que es cou de nou a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Torna la ruta Hotel Tapa Tour

Del 16 al 26 de maig, en 12 hotels de Barcelona

Hotel Tapa Tour

Torna l'Hotel Tapa Tour, del 16 al 26 de maig, pensat per descobrir els bars, restaurants i terrasses de dotze hotels emblemàtics de Barcelona. La ruta està pensada per poder englobar en un mateix dia dos o tres hotels, perquè en cada un d'ells es pugui menjar un plat, amb maridatge, amb preus que oscil·len entre els 9 i els 12 euros. Així, per exemple, a l'Hotel Alexandra Barcelona, la tapa consisteix en croqueta de bou a la borgonyesa més pebrots del piquillo de Losoda amb una copa de cava brut nature Joan Colet Rius. Per continuar, al Cotton House Hotel, la tapa serà la bomba de la Barceloneta amb un cor de ragoût de vedella, i també es pot triar una tapa dolça, concretament una torradeta de Santa Teresa de coco. De fet, les propostes dolces es troben en gran part dels hotels.

2.
Oria by Martín Berasategui estrena tres menús

Dins de Monument Hotel

Pèsols del Maresme, amb rovell d'ou curat i gamba vermella

Les sales del restaurant s'actualitzen amb el temps i les modes, sempre canviants. Oria by Martín Berasategui, un dels tres espais gastronòmics del restaurant Monument Hotel, al passeig de Gràcia, acaba d'estrenar instal·lacions (ha eliminat la peixera central): ha posat taules rodones i ha estrenat tres menús nous. Per una banda, el mar i muntanya, el que anomenen amb el nom basc Itsasmendi, de 195 €, compost per plats tan saborosos com els pèsols de tipus llàgrima del Maresme amb rovell d'ou i gamba vermella. De fet, el menú està compost per quatre aperitius, tres primers plats (els pèsols i també gambes i petxines de pelegrí) i tres segons (raviolis, turbot i carré de xai). Els altres dos menús són el Tradició, de 145 €, amb plats tan destacats com les cocotxes de lluç al pil-pil sobre guisat de porc ibèric i tàrtar de calamarsó. El tercer menú és el Fórmula, de 85 €, en què hi ha l'opció de triar un plat dels entrants, un altre dels primers i un últim dels segons plats que conformen els altres dos menús. Els tres menús es poden maridar amb vins de primera línia del celler i gràcies als millors sommeliers de la casa.

3.
Insolents a la plaça del Sol

Tradició i innovació al cor de Gràcia

El xuixo de l'Insolent

A la plaça del Sol fa un any que quatre joves hi han plantat el seu projecte: l'Insolent. Allí hi trobareu vins catalans, perquè ells advoquen pel quilòmetre zero i per servir vins d'elaboradors que hagin pogut visitar, i cuina tradicional molt ben elaborada. "Sense tradició no hi ha innovació", diu Julià Castelló, un dels seus cuiners. Hi trobareu un xuixo salat, que elaboren conjuntament amb els xuixos Castelló de Girona. El fan farcit de pesto de cacauet, mascarpone i figa. O bé el mar i muntanya: mandonguilles de botifarra negra, blanca i del perol amb calamar arrissat, patates i salsa chili crab que elaboren ells. També podreu gaudir d'un fantàstic arròs. I alerta, que el fan en ració individual, en aquest establiment no hi ha la tirania d'haver de ser dues persones per menjar-se un bon arròs. Els plats canvien molt en funció de la temporada –ara per exemple arriba l'amanida de stracciatella, maduixa, síndria i tomàquet– però el que no varia és el nivell de la tècnica emprada ni la voluntat de fer uns emplatats preciosos. L'Insolent és un restaurant de nivell sense cap voluntat de ser-ho.

4.
Un restaurant de vi i producte

Público s'estrena al carrer Enric Granados amb ganes de convertir-se en un referent

Un arròs de Público.

És un restaurant gran, tot i que d'entrada discreta. Público, la nova proposta al carrer Enric Granados, defensa el següent concepte: vi (bo i divers) i bon producte. Pel que fa al vi, està fet a mida per als que se l'estimen molt. A copa en tenen fins a 35 referències; en ampolla, unes 200. I no només això, en venen a preu de botiga i podeu parar-hi només a comprar-ne una ampolla. Ah, i no us perdeu el vi dolç que tenen en una damajoana. Pel que fa al producte, menjar reconeixible de molta qualitat: amanida de patata amb gambetes salades i musclos; steak tartar amb brioix i mantega fumada o bé el mar i muntanya de calamars farcits amb ceps, avellanes i botifarra negra de Cal Rovira sobre un llit de mongetes de Santa Pau i patata. El local no tanca en cap moment del dia (de dimarts a dissabte) i té prou espai per poder fer-hi una cosa informal, com un vinet amb formatges, o un senyor àpat. Hi trobareu racons íntims, taules llargues i tamborets davant la cuina oberta. Un restaurant totterreny.

5.
La millor xocolata

A l'Hotel Mandarin Barcelona

Miquel Guarro

El xocolater Miquel Guarro acaba d'aterrar a l'Hotel Mandarin Barcelona. Fins al 2 de juny, i en horari de tarda (des de les 15 fins a les 19h), sis postres que reflecteixen la creativitat del xocolater es podran tastar al restaurant Blanc de l'hotel de cinc estrelles, situat al passeig de Gràcia de Barcelona. Les postres de Miquel Guarro s'identifiquen per la seva forma original i per l'expressió de sabors. Combinar els dos reptes, forma sorprenent i sabors intensos, ha estat sempre la passió del xocolater, que el 2013 va guanyar el concurs del millor xocolater de l'any. Així doncs, les tardes de maig, per berenar, es pot triar entre un pastís de banoffee de plàtan i cafè; un mandala de maduixa, vainilla i ametlla; el pastís Maragda, de te verd, cirera i flor de sakura; un carbó de sèsam negre amb iogurt i iuzu; un mirall de xocolata de Belize amb ametlla i trossets de cacau, i una margarida de coco, maracujà, ametlla i mescal [vegeu-la a la foto]. Cada creació costa 12 euros.

Més propostes de plans i activitats

stats