La cocteleria Boadas estrena terrassa d'estiu amb plats del restaurant Suculent
La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar a la ciutat i més enllà
És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de tot el que es cou de nou a casa nostra. Mai més ben dit!
A la terrassa de l'Hotel Duquesa Suites
La cocteleria Boadas, la veterana de les cocteleries de la ciutat de Barcelona, acaba d'estrenar la temporada d'estiu a la terrassa de l'Hotel Duquesa Suites (plaça de Correus, 5). I ho ha fet sumant-hi una nova proposta, que de ben segur que els amants dels còctels agrairan: amb plats del restaurant Suculent. Així doncs, els millors còctels del Boadas es poden beure al costat d'un plat d'ostres, pa amb tomàquet i pernil. I tot plegat amb les millors vistes del port vell de la ciutat, i amb música els dijous, quan un discjòquei s'encarregarà del fil musical. La proposta del Boadas i el Suculent estarà disponible totes les tardes, des de les 17 fins a les 00.30h de la matinada, i es podrà gaudir fins a finals d'octubre.
Al IV Festival Gastronòmic Corpinnat
És el somni d'una nit d'estiu: un sopar amb bombolles al mateix celler elaborador. El que va començar fa quatre anys com una sortida imaginativa per a la pandèmia, perquè els restaurants poguessin cuinar en espais a l'aire lliure i amb distància de seguretat (la que oferien els cellers de Corpinnat), s'ha convertit en un dels festivals més desitjats de l'estiu. Del 17 de juny al 22 de juliol, els cellers organitzen sopars amb cuiners diferents del territori, que traslladen equip i cuines per elaborar menús maridats amb els vins tranquils i escumosos. Gramona va inaugurar el festival el 17 de juny amb un sopar preparat pel restaurant Cal Mut, que va preparar un pica-pica a la terrassa, maridat amb Imperial Màgnum; Gramona Rosé; Font Jui, i Mas Escopí. I, a taula, va continuar amb sis plats (quatre de salats i dos de dolços) en què van aparèixer el Gramona Argent Blanc 2019; el Gramona III Lustros Brut Nature 2015 i el Gramona Celler Batlle 2014. Per consultar-ne els menús, els restaurants i les pròximes dates, mireu la pàgina web del Festival.
Al Port Vell, des del 5 de juliol
El Time Out Market Barcelona, el restaurant de restaurants, acaba d'obrir les portes al Port Vell de Barcelona, a la part superior del Maremàgnum, i estarà obert de dilluns a diumenge de 10 h a 24 h. Impulsat per la revista Time Out Barcelona, i tal com ja es troba en altres ciutats del món com Boston, Lisboa i Nova York, el Time Out Market Barcelona combina l'oferta gastronòmica amb la cultural. Entre els cuiners que han obert espai gastronòmic al Time Out Market Barcelona hi ha el xef Jordi Artal, que compta té una estrella Michelin pel seu restaurant Cinc Sentits. També s'hi podran tastar els còctels del Paradiso, una cocteleria amb projecció internacional. I entre les cafeteries destaca Café de Indias. Entre els noms d'altres restaurants que també cuinaran al Port Vell de Barcelona hi haurà RíasKru, Bar Nuri, Casa Guinart, les pizzes de La Balmesina, Xuba Tacos, la Real Hamburguesería, els sushis reconeguts de Monster Sushi, la xocolata de Bubó, el Colmado Múrria, Darvaza, Can Ros Barceloneta i Casa Amàlia. El Time Out Market compta amb Estrella Damm i Coca-Cola com a socis i patrocinadors.
La xef cuina a quatre mans al restaurant Fire
La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, és la protagonista de la cuina a quatre mans del restaurant Fire, de l'Hotel W. Juntament amb el xef executiu del restaurant Fire, Stefano Pinna, Carlota Claver prepara aquest estiu una carta de plats com ara gaspatxo amb remolatxes escalivades i fruits vermells de temporada; albergínia amb salsa de tomàquets ecològics amb puré d'alfàbrega o bé els rogers a l'estil La Gurmanda, és a dir amb el fumet de les seves pròpies espines, escopinyes i bleda cruixent (vegeu-lo a la foto). Per la seva banda, Stefano Pinna cuinarà plats emblemàtics de la seva carta a la brasa que li han donat renom, com és l'entranya amb ceba de Figueres, patates i salsa romesco.
A la terrassa de l'Hotel Claris
Està fet amb vodka, blue coraçao, suc de pinya, suc de llimona i clara d'ou. És de color blau intens, golós en boca, i ret homenatge a la Copa Amèrica, que tindrà lloc a Barcelona a partir del 22 d'agost. És la beguda amb què la terrassa de l'Hotel Claris dona la benvinguda a l'estiu, i amb què proposa començar un àpat que pugui seguir amb plats refrescants com l'amanida de burrata, gamba i pera; el verat brasejat, escabetx de raïm i crema d'ametlles, o l'arròs del Delta de l'Ebre amb anguila fumada. Per continuar, a la terrassa de l'Hotel Claris, i com tots els estius, les tardes dels dijous són més màgiques que mai gràcies a les actuacions de Joana Andreu, filla del màgic Andreu. I els divendres, música jazz en viu.