Suplements 06/10/2021

Guia per a docents 'Tenir un/a alumne/a amb càncer a l’aula'

L’AFANOC presenta una guia que és fruit del seu coneixement i experiència pràctica

1 min
La guia ofereix algunes pautes i orientacions que puguin ser útils per a mestres i professors.

La setmana passada es va presentar als Cinemes Girona de Barcelona la guia per a docents Tenir un/a alumne/a amb càncer a l’aula, que ha editat l’AFANOC i que recull el seu coneixement i experiència pràctica. L'acte va comptar, entre d'altres, amb la presència del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; de la presidenta de l'AFANOC, Maite Montañés Blanco, i d'Anna Velasco Martínez, en representació del Consorci d'Educació de Barcelona.

La guia és un dels projectes més esperats de l’entitat i sorgeix de la necessitat d’establir una nova relació amb el centre educatiu quan l’infant o l’adolescent inicia el procés de càncer. La guia té la intenció d’oferir algunes pautes i orientacions que puguin ser útils per afrontar amb tranquil·litat i realisme el repte que suposa aquesta situació. Així, pretén ser un suport pràctic per als equips docents que tenen un alumne amb càncer a l’aula, donant-hi una resposta tan adequada com sigui possible.

Des de l'AFANOC pensen que l’educació i el desenvolupament social i emocional d’aquests infants i adolescents s’ha de seguir mantenint i garantint durant tot el procés de la malaltia. La participació activa de tots els agents implicats en el seu dia a dia afavorirà el seu desenvolupament integral.

El projecte ha comptat amb la participació de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i té el suport del Consorci d’Educació, el departament d’Educació de la Generalitat i del Pla Director d’Oncologia.

La guia és gratuïta i es pot descarregar des de la web de l'AFANOC.

stats