Combustibles alternatius
Suplements 08/05/2021

La gasolina blava, el combustible del futur?

Aquest nou carburant, desenvolupat per un acord de 'joint venture' entre Shell, Bosch i Volkswagen, ofereix una reducció del 20% de les emissions de CO2

1 min
Gasolina super

La gasolina blava o Blue Gasoline és un nou tipus de carburant sintètic desenvolupat de la mà de Shell, Bosch i el grup Volkswagen capaç d’oferir menys emissions de diòxid de carboni –de l’ordre d'un 20% inferiors a les de la gasolina convencional– gràcies a una nova fórmula que barreja gasolina convencional amb un 33% de nous elements obtinguts a partir d’energies renovables i de la biomassa i altres productes sintètics.

Aquest nou combustible, que també té el seu equivalent en el dièsel, busca reduir la petjada de carboni i allargar la vida comercial dels nous motors de combustió, i compta amb el suport de diversos governs europeus, com ara l’alemany. De fet, ja fa un temps que existeix un dièsel blau o dièsel sintètic també desenvolupat per Bosch i Volkswagen, que es comercialitza en diverses estacions de servei europees (encara no ha arribat a cap de catalana), però amb un gran camp encara per recórrer.

En el cas de la gasolina blava l’objectiu de Volkswagen, Shell i Bosch és associar aquest nou carburant amb menys emissions de CO2 als nous models híbrids endollables, o PHEV, per obtenir una petjada ecològica encara menor i reduir encara més les xifres d’emissions de gasos contaminants i d’efecte hivernacle.

Aquest nou combustible, que estarà disponible a la xarxa de gasolineres Shell al nord d’Europa l’any vinent, serà plenament compatible amb qualsevol cotxe de gasolina homologat per fer servir gasolina súper de 95 o 98 octans, i tindrà un preu no gaire superior al de la gasolina de 95 octans. De fet, a Shell han anunciat que la gasolina blava tindrà un preu equiparable al seu carburant actual V-Power.

stats