Suplements 16/06/2021

Les fruites tropicals

Sabies que les fruites s’agrupen per famílies? Per exemple, la família dels cítrics. O la de la fruita seca. Doncs bé, avui posem la mirada en la família de les fruites tropicals, que inclou algunes fruites tan habituals com els plàtans o la pinya, i unes altres d’allò més exòtiques, com la papaia o els litxis

2 min
Les fruites tropicals

Del tròpic a casa 

Les fruites tropicals o exòtiques es diuen així perquè creixen en zones de clima tropical o subtropical. És a dir, llocs on l’ambient és càlid i les temperatures són altes i constants, sense fred ni glaçades. Per exemple, l’Amèrica Llatina o el Carib.

Fruites viatgeres

Els principals consumidors de les fruites tropicals són, justament, els llocs on no se’n fan: Europa, els Estats Units i el Japó. És per això que els països exportadors, és a dir, els que venen la fruita als consumidors de fora, els la fan arribar amb vaixell o avió. Això sí, controlant la temperatura del transport, perquè aquestes fruites no suporten el fred, de seguida es fan malbé.

Quantes n’has tastat?

Segur que alguna vegada has menjat pinya, plàtan, coco o alvocat. Totes són fruites exòtiques molt populars. Ara bé, si hi ha un rei de les fruites tropicals, aquest és el mango, que agrada molt per la seva polpa dolça, sucosa i de gust suau. També és força coneguda la papaia o fruita bomba, de carn ataronjada i molt perfumada. El maracujà o fruita de la passió, per la seva banda, té una polpa gelatinosa i un gust que recorda una mica la llimona. 

Fruites 'trendy'

Quan un país es posa de moda, molts turistes el volen visitar. Amb les fruites exòtiques ha passat una cosa similar, fa uns anys que està de moda menjar-ne. Però més enllà de les tendències, també ens agraden perquè tenen textures diferents, gustos poc habituals i formes i colors divertits. Les làmines de la carambola, per exemple, tenen forma d’estrella. El rambutan està recobert per una capa vermella que sembla peluda, mentre que la bufeta de gos o alquequengi és una esfera taronja perfecta i preciosa.

Vocabulary

  • Nowadays: actualment
  • Country: país
  • Amazing: increïble
  • Evergreen: de fulla perenne
  • Furthermore: a més
  • Still: encara

stats