Suplements 18/02/2022

Carme Ruscalleda apareix en la llista Forbes com una de les dones de més de 50 anys més influents

La tria està feta entre Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica

1 min
La cuinera Carme Ruscalleda al vestíbul de l'Hotel Mandarin Barcelona

La cuinera Carme Ruscalleda (69 anys) és una de les 50 dones de més de 50 anys més influents d'Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica segons la revista Forbes, que ha creat una llista en què assegura que els 50 anys és la nova edat d'or. En la llista també destaca Hortensia Herrero, copropietària de Mercadona (en posseeix un 28%) i impulsora de la fundació que porta el seu nom per "preservar l'art i la cultura de València", com diu la revista.

La xef nascuda a Sant Pol de Mar dirigeix el restaurant de l'Hotel Mandarin Barcelona i en una entrevista al diari ARA declarava recentment que "els restaurants de tres estrelles Michelin generen més despeses que guanys". De fet, assegurava que "el que fa guanyar beneficis són altres tasques, com ara l’assessorament de restaurants".

Sobre les seves rutines actuals amb què comença els dies –“els començo sempre ben d’hora al matí i donant gràcies al nou dia que comença”–, la cuinera explicava que les fa totes amb el rigor amb què es posava davant dels fogons. I es defineix ella mateixa com una persona "endreçada, rigorosa i alhora flexible".

Ruscalleda és col·laboradora del Mengem amb receptes en què revela com preparar plats amb productes de proximitat a casa.

1.
"Els restaurants Michelin de casa nostra no són cars"

Llegiu-lo aquí

Carme Ruscalleda
stats