Violència masclista
Societat Successos 03/05/2023

Segrestada i maltractada pel nòvio: la policia allibera una jove de 18 anys a Esplugues

El jutge ha ordenat l'ingrés preventiu a presó de l'agressor, també acusat de forçar sexualment la víctima

ARA
2 min
Una imatge de la víctima cedida per la Policia Nacional

BarcelonaVivia tancada amb pany i forrellat en una habitació. Havia de demanar permís per anar al lavabo, per utilitzar el mòbil i només sortia de casa si era acompanyada pel seu nòvio, que la colpejava i l'agredia sexualment de manera habitual i l'havia amenaçat de mort tant a ella com a la família. Un jutge ha enviat preventivament a presó un home per segrestar i maltractar la seva parella de 18 anys a Esplugues de Llobregat. La Policia Nacional el va arrestar després de rebre una denúncia anònima on s'exposava la situació de control que patia la víctima, a qui els agents van aconseguir alliberar.

Segons la policia, l'arrestat mantenia un control extrem sobre la víctima, a qui considerava un objecte de la seva propietat. La noia no tenia claus de l'habitatge i ell la tancava de manera permanent a l'habitació, on l'agredia sexualment i físicament i l'obligava a dormir a terra, lligada de mans i peus, explica el cos en un comunicat. En una ocasió, li va arribar a cremar el coll i la cara amb un encenedor.

Una imatge del detingut per segrestar la seva parella i maltractar-la cedida per la Policia Nacional
Dues imatges del detingut per segrestar la seva parella i maltractar-la cedides per la Policia Nacional

Sense poder demanar ajuda

La jove tenia poques opcions per demanar ajuda i vivia atemorida per les constants amenaces del detingut cap a ella i la seva família. La policia explica que el detingut li havia pres el telèfon mòbil i només li permetia utilitzar-lo amb el seu permís.

Després de rebre la denúncia anònima, els agents van localitzar el domicili on estava retinguda la jove. Tot i que s'havia previst un dispositiu d'entrada i escorcoll, una patrulla que feia tasques de vigilància va interceptar l'agressor sortint de casa amb la víctima i el va arrestar. Els agents van comprovar que en aquell moment l'home portava a sobre el mòbil de la noia, perquè no pogués demanar ajuda. A ella la van traslladar a un centre hospitalari perquè poguessin curar-li les lesions que presentava i es van activar tots els serveis d'assistència psicològica i social a les víctimes de violència masclista.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats