Violència
Societat Successos 10/03/2023

Presó provisional per a tres dels membres de la banda juvenil Caserio 24/7

La Policia Nacional els ha intervingut armes blanques, una arma simulada, marihuana, telèfons mòbils, eines i altres objectes

2 min
Detenció del grup

PalmaEl Jutjat de Guàrdia ha decretat presó provisional per a tres membres de la banda criminal de joves anomenada Caserio 24/7, desmantellada fa poc per la Policia Nacional. Dimarts passat varen detenir set persones, cinc joves i dos menors d'edat, dins d'un operatiu conjunt de Policia Nacional i Local. A més, es va identificar un menor de 13 anys que, per edat, és inimputable, per la qual cosa va ser traslladat a un centre de menors. L'endemà, el líder del grup va ser localitzat i detingut pels agents en un parc a Palma, acompanyat d'un altre al·lot de 13 anys. Tots dos anaven armats amb ganivets. Aquest presumpte líder passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

La Policia ha recordat que els integrants d'aquest grup han comès diversos delictes, com robatoris violents en establiments i vehicles, lesions, amenaces o bregues multitudinàries. A més, un dels membres va ser arrestat per un delicte contra la salut pública en posseir diverses bosses amb cabdells de marihuana preparades per vendre-les.

Per tots aquests motius, els membres de la banda havien estat detinguts anteriorment fins en 40 ocasions. Així mateix, al grup li consten més de 30 atestats per fets delictius, especialment la violència que en determinades ocasions utilitzaven per controlar una determinada zona que ells denominen el seu territori. En les nombroses actuacions generades per l'activitat del grup es varen intervenir armes blanques com ganivets o matxets, que usaven en els robatoris o les baralles, en una de les quals un jove va ser apunyalat.

El grup havia fixat la seva base en una antiga sucursal bancària, circumstància que generava, segons la Policia, una situació de molta tensió amb els veïns. Més tard, la banda va ampliar el seu control sobre una altra sucursal bancària, que varen assaltar, i un altre local comercial a Palma. En algunes d'aquestes intervencions policials varen ser localitzats menors d'edat en locals ocupats il·legalment, alguns dels quals s'havien escapat de casa i s'havien refugiat allà.

Investigats des del juny

La investigació es va iniciar el mes de juny passat quan els agents varen detectar un grup de joves dedicats a l'ocupació de locals que posava en xarxes socials amb armes i substàncies estupefaents. Dimarts passat es va dur a terme la fase operativa i es feren tres entrades i escorcolls. Després es varen detenir els primers set integrants i es va interceptar el menor de 13 anys.

En l'escorcoll es varen intervenir armes blanques, una arma simulada, marihuana, telèfons mòbils, eines i altres objectes. Amb tot, el líder del grup no va ser localitzat, fins que l'endemà se'l va trobar al parc esmentat anteriorment i el varen arrestar. Aquest dijous passaren a disposició judicial els tres més majors i es va decretar que ingressassin a la presó. En les pròximes hores hi passarà el presumpte líder del grup.

stats