Violència de gènere
Societat Successos 14/10/2022

Interior indemnitzarà els fills de Lucia Patrascu perquè la Guàrdia Civil no la va atendre "com calia"

En una investigació inicial, la Guàrdia Civil va quedar exonerada dels possibles delictes de d'omissió del deure de perseguir delictes i denegació d'auxili

ARA Balears
2 min
Comença el judici per l'assassinat masclista de Lucia Patrascu al Port de Pollença. /ISAAC BUJ

PalmaEl Ministeri de l'Interior indemnitzarà els dos fills de Lucía Patrascu, la dona assassinada per la seva parella a Pollença l'any 2016 després d'acudir a la Guàrdia Civil per denunciar-lo, amb 40.000 euros cadascun perquè l'Administració no la va atendre "com calia".

El succés va tenir lloc el maig del 2016 en un domicili del Port de Pollença (Mallorca). El company sentimental de Lucía, Ioan Ciotau, la va apunyalar repetidament al pit amb un ganivet de 16 centímetres al balcó de l'habitatge, i els sanitaris no pogueren fer res per salvar-la. L'home va estar condemnat a 22 anys de presó per assassinat.

Hores abans del crim la dona havia acudit a una caserna de la Guàrdia Civil per denunciar la seva parella, però no es va cursar la denúncia a pesar que va expressar la por que tenia i que fins i tot creia que l'home l'havia seguit fins al quarter.

Després de l'assassinat, es va obrir un procediment per investigar l'actuació dels agents de la Guàrdia Civil, pels possibles delictes d'omissió del deure de perseguir delictes i denegació d'auxili. La recerca es va arxivar i, amb el sobreseïment de la causa penal, la Guàrdia Civil va desestimar les reclamacions dels familiars de la dona.

Ara una resolució de la Secretaria Tècnica del Ministeri de l'Interior apunta que Patrascu va presentar-se a les dependències de la Guàrdia Civil a les 6 h i, després de fer-la esperar cinc hores, en les quals va tenir contacte amb cinc agents, va abandonar la caserna "sense haver estat atesa com calia" i, per tant, "sense que s'adoptassin les mesures adients per auxiliar-la i protegir-la". De la mateixa manera, apunta que, com que no es va tramitar la denúncia, no es va activar el protocol establert en matèria de violència masclista.

stats