Incendi
Societat Successos 06/11/2023

Estabilitzat l'incendi del País Valencià que ha cremat 2.500 hectàrees

Els veïns desallotjats fa tres dies ja poden tornar a casa

Ara
2 min
Paratge del municipi de Montitxelvo calcinat per l'incendi que crema a les comarques valencianes de la Vall d'Albaida i la Safor.

BarcelonaL'incendi forestal que es va declarar dijous a Montitxelvo, al País Valencià, es dona per estabilitzat des d'aquesta tarda. La notícia és un descans per als veïns que continuaven desallotjats preventivament i que ja poden tornar a casa amb l'aixecament de les darreres restriccions. Les flames han cremat 2.500 hectàrees en un perímetre de 60 quilòmetres i la virulència del foc empès pel fort vent va obligar a desallotjar, en un primer moment, 850 persones i a confinar pel fum uns 6.000 veïns de diferents municipis.

Amb la millora de les perspectives del foc, aquesta tarda s'ha procedit a desmobilitzar la Unitat Militar d'Emergències (UME), que en els darrers dies ha participat en les tasques d'extinció, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. Pel que fa a les restriccions que quedaven vigents, els veïns d'Ador, Ermita d'Ador i les urbanitzacions de Montecorona i la Corona ja tenen permès tornar a casa seva, després de tres nits en què han hagut de dormir fora.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ja havia informat aquest matí que l'evolució de l'incendi era favorable, si no sorgien imprevistos. Durant el dia s'ha sobrevolat amb càmera tèrmica el perímetre de l'incendi per prendre una decisió respecte a les restriccions que encara quedaven i que finalment s'ha decidit aixecar-les. A la zona, aquest diumenge hi han continuat treballant 300 professionals i mitjans aeris per fer descàrregues.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha agraït la tasca dels professionals que han intervingut en l'extinció d'aquest incendi, mentre que l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha traslladat que faran costat als veïns de la comarca afectada.

Per part seva, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha demanat prudència en parlar sobre les causes de l'incendi, ja que tot i que s'estudia la hipòtesi del factor humà a l'inici del foc, ha dit que cal "deixar treballar" la Guàrdia Civil per poder tenir cap confirmació ferma. Bernabé es reunirà aquest dilluns amb els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi, acompanyada de tècnics de Protecció Civil de la Delegació del Govern, per posar en comú "tota la informació i l'ajuda" possible, respecte a la possible declaració de la zona com a catastròfica.

stats