Successos
Societat Successos 21/12/2022

Detingut l'assassí d'Alcàsser Miquel Ricart per traficar en un pis del Raval

L'home va instal·lar-se a Barcelona després de ser excarcerat el 2013

C.M.
2 min
Miguel Ricart en una imatge d'arxiu

BarcelonaAgents dels Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al Raval de Barcelona un dels assassins de les tres menors d'Alcàsser, Miquel Ricart, com a líder d'un narcopís al barri. L'operació, que ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'ARA, ha tingut lloc en un habitatge del número 10 del carrer Aurora en el qual s'han detingut dues persones i confiscat 26 grams de cocaïna i set d'heroïna. Els agents també han intervingut 147 euros en efectiu, una pistola falsa i dues bàscules de precisió. Ricart va ser condemnat a 170 anys de presó pel triple crim contra les tres joves en aquesta localitat valenciana el 1992. El 2013 va ser excarcerat després de desactivar-se la doctrina Parot. Un cop en llibertat, va establir-se a Barcelona, on ha passat els últims nou anys fins que avui el Mossos l'han detingut per estar implicat en tràfic de drogues en aquest immoble.

La investigació es va iniciar arran de les queixes dels veïns, que van manifestar a la policia que aquest domicili era un punt de compravenda de droga. La Unitat d’Investigació Regional de Salut Pública de Barcelona dels Mossos, que es va crear a principis d'aquest any per lluitar contra els narcopisos, va engegar una investigació amb diversos dispositius de vigilància al domicili. Finalment, aquest dimarts a les 17 h la policia ha entrat al pis i ha practicat les detencions, entre les quals la de l'assassí d'Alcàsser.

Ricart va ser l'únic condemnat pel segrest i assassinat de les menors Míriam, Toñi i Desirée, els cossos de les quals van ser trobats en una fossa el gener del 1993. El segon implicat en els crims, Antonio Anglés, va desaparèixer el mateix any que van trobar els ossos de les joves. Els tribunals encara el busquen gairebé 30 anys després del triple crim. De fet, ara fa un any el jutjat d'Alzira, a la Ribera Alta, que dirigeix la investigació de l'assassinat, va autoritzar l'inici d'una campanya a escala europea per demanar la col·laboració a la ciutadania per localitzar Anglés.

stats