Robatori
Societat Successos 06/04/2023

Detenen set persones després d'una baralla entre grups pel robatori en una plantació de marihuana

Els fets van ocórrer la matinada del passat dimarts, a les 00.30 hores

ARA Balears
2 min
Plantació de marihuana

PalmaLa Policia Nacional ha detingut set persones, integrants de dos grups diferents, involucrades en una baralla amb ganivets després que un dels grups assaltàs una finca per robar marihuana d'una plantació que hi havia a l'interior, pertanyent a l'altre clan. Segons ha informat el cos aquest dijous en nota de premsa, els fets van ocórrer la matinada de dimarts, a les 00.30 hores, quan des de l'hospital Son Llàtzer es va rebre una trucada que informava de quatre persones amb lesions produïdes per arma blanca. Posteriorment, es va rebre una altra trucada de l'hospital Son Espases que alertava de l'ingrés de dues persones més, també amb diverses ferides.

Diverses patrulles de Seguretat Ciutadana es van desplaçar a tots dos centres hospitalaris i van esbrinar que tots els ferits estaven relacionats amb una baralla. Les versions sobre els fets eren diferents: una, que s'havia causat arran del casament d'una menor i, l'altra, per un desacord en una baralla de galls.

A més, també es va indicar que la baralla havia estat en un descampat a Son Ferriol. Amb tot, els agents van comprovar que els ferits a l'hospital, alguns d'ells amb diverses ferides i en estat greu, formaven part de dos grups diferents, quatre d'una banda i dos per l'altra, per la qual cosa van detenir aquestes sis persones, i es passaren les diligències al Grup d'Homicidis de la Policia Nacional. Aquest últim es va encarregar de detenir una setena persona, relacionada amb el grup de quatre, comprovant que els fets s'havien produït en una finca en el municipi de Sant Joan.

En aquesta finca, dilluns passat, el grup de cinc persones, armades amb escopetes, es va endinsar a la casa per robar marihuana d'una plantació pertanyent a un clan. Aquests cinc van aconseguir reduir dues persones que cuidaven la plantació i van començar a recol·lectar la marihuana. No obstant això, la plantació disposava de càmeres de seguretat que estaven connectades en directe amb els responsables, que, en assabentar-se del robatori van acudir al lloc, armats amb ganivets i pals.

En aquest moment es va produir una baralla entre els dos membres del grup i les persones vinculades a la plantació van agredir amb armes blanques, presumptament, els intrusos, i aquests reberen diverses punyalades. Un d'ells va rebre fins i tot un cop al cap amb una destral.

Com van poder, tota cinc van escapar del lloc a bord del vehicle en el qual havien arribat i el conductor, atesa la gravetat de les lesions i l'estat d'alguns ferits, els va traslladar a Son Llàtzer. Per part seva, les dues persones que guardaven la plantació van ser traslladades pels seus afins a Son Espases.

700 plantes, pistola amb silenciador i una navalla

Els agents van dur a terme una entrada i escorcoll i van comprovar l'existència d'una plantació de marihuana a la finca, amb 700 plantes, de manera que la van desmantellar i van intervenir tota la droga. També van localitzar una pistola amb silenciador que estava oculta en una caseta de la finca i una navalla de grans dimensions.

Els agents del Grup d'Homicidis, davant les troballes i evidències, van informar els detinguts dels motius de l'arrest, cinc d'ells com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència (els que van entrar a la finca a robar la marihuana) i als altres dos com a presumptes autors de tinença il·lícita d'armes, quatre temptatives d'homicidi i tràfic de drogues.

stats