Successos
Societat Successos 06/09/2023

Continua la recerca del veler desaparegut en aigües balears

Els dos cossos recuperats encara no s'han pogut identificar

ARA Balears
1 min
L'embarcació de recat 'Salvamar Saiph'

PalmaSalvament Marítim i la Guàrdia Civil continuen aquest dimecres la recerca del veler desaparegut en aigües balears a finals d'agost, ja que els dos cossos recuperats a la mar els darrers dies no han estat identificats i, per tant, no es pot confirmar que siguin els tripulants del Makan Angin.

Segons ha informat Salvament Marítim i ha recollit Europa Press, l'embarcació Salvamar Saiph manté la recerca a la zona de Capdepera. A més, es continuen emetent avisos als vaixells perquè extremin la vigilància. Per la seva banda, la Guàrdia Civil continuarà vigilant per aire amb un helicòpter i ha assenyalat que la identificació dels cossos mitjançant ADN pot durar setmanes, ja que és necessari que es desplacin familiars dels tripulants des d'Alemanya i que les mostres s'enviïn a un laboratori.

Quant als cossos recuperats, el primer va ser localitzat diumenge, però a causa de les males condicions de la mar no va poder ser rescatat fins dilluns en una zona rocosa de Cala Falcó. El mateix dia, a l'horabaixa, varen arribar nous avisos per la possible presència d'un altre cadàver a la mar, però no es va poder recuperar per l'onatge. Finalment, va ser recollit pel Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) dimarts al matí, a Cala Mendia, després que fos localitzat per l'helicòpter.

Els dos tripulants del veler, un pare i un fill alemanys de 50 i 19 anys, varen partir a finals d'agost de Cala Galdana (Menorca) cap a Cala d'Or (Mallorca). A les 18.30 h d'aquell mateix dia es va rebre l'avís que comunicava que no podia contactar amb l'embarcació des de les 10 h.

stats