Successos
Societat 05/09/2023

La Guàrdia Civil rescata un segon cadàver en aigües de Manacor

El dispositiu que cerca el veler desaparegut amb dos tripulants ja va recuperar un altre cos aquest dilluns

ARA Balears
1 min
Un helicòpter de la Guàrdia Civil durant un operatiu de recerca

PalmaLa Guàrdia Civil ha rescatat un segon cadàver en aigües de Manacor, concretament a prop de la zona de Cala Mendia. Les tasques de rescat han estat dificultoses a causa de l'estat de la mar. El cos ja va ser localitzat aquest dilluns vespre, però no ha estat fins aquest dimarts quan ha pogut ser recuperat. Dilluns, la Guàrdia Civil ja va rescatar a Cala Falcó (també Manacor) un altre cadàver que havia aparegut surant en aigües de l'est de Mallorca, entre s'Illot i Cala Millor. 

No es descarta que pugui ser d'un dels dos tripulants del veler desaparegut fa més d'una setmana. Els cossos es troben en molt mal estat i no són identificables. Per aquest motiu, el forense haurà d'extreure'n mostres i comparar-les amb altres que se sol·licitin a la família per poder identificar-lo.

En un comunicat posterior, la Guàrdia Civil ha detallat que el segon dels cossos va ser detectat per Sasemar aquest dilluns, però a causa del mal estat de la mar es va intentar sense èxit recuperar-lo. Aquest dimarts dematí s'ha procedit a rastrejar la zona. El cadàver ha estat detectat per l'helicòpter CUCO davant de Cala Mendia. Posteriorment, ha estat recuperat pels GEAS i ha estat traslladat a Portocristo, on se n'ha fet el corresponent alçament judicial.

Fins ara els cossos no han pogut ser identificats per part de la Policia Judicial i adverteixen que el procés d'identificació es pot demorar diversos dies. Per la zona on han estat rescatats els cadàvers, la Guàrdia Civil no exclou que poguessin ser d'algun dels tripulants del veler desaparegut.

stats